Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dotaz. Mám starší grafickou kartu Nvidia 7300 s malým větráčkem. Jelikož je malý tak se musí hodně točit a je celkem hlučný. Profouknul jsem ho, takže je bez prachu ale pořád vibruje. Tudíž bych se rád zeptal. Jsou vibrace větráku grafické karty nějakým signálem, že karta odejde nebo je to prostě jen dáno tím, že se větráček holt musí více točit.
Další otázka, která by mě zajímala zda se toho vibrování dá nějak zbavit učinně. Kromě koupě jiné grafické karty. Třeba zda promazat nebo pořádně profouknout či jiný typ. Větráček se točí, nepřerušuje svou činnost. Jen vibruje a dělá hluk.
To je v tahu ventilátor. Zbavit se toho dá. Vezmi ho a hoď do dálky. Nabastli tam pořádnej novej větší větrák a máš klid.
doplněno 12.03.13 22:08:Pokud je větrák přímo součástí heatsinku (žebrování), nebude v tom případě v ideálním stavu ani styčná plocha mezi kartou a chladičem (pasta). Tak tam dej rovnou i nový chladič s větrákem. Samozřemě takový, který tam jde připasovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.