Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych poradit, nejde mi zvuk ze sluchátek ani z přídavných repráků. Žádné instalační CD jsem k tomu nedostala. Co bych měla udělat na PC aby mi šli. Děkuju předem za odpověď.
Zkuste si vypůjčit nějaké, které víte, že fungují, zapojte je do PC (obvykle zelený konektor) a zkontrolujte ovládání hlasitosti + ovladače - pokud nebudou fungovat ani tyto jinak fungující, pravděpodobně Vám odešla zvuková karta. Její výměna je v domácích podmínkách otázkou cca 300Kč a 15 minut práce
Ty sluchátka jdou a repráky taky když je zapojuji do jiného přístroje. reproduktory co už jsou zabudované v PC tak jdou taky zvuková karta je v pořádku. Třeba mě tam chybí něco nainstalovat třeba ňáký codec?
Dovolím si otázku - jak jste došla k závěru, že je zvuková karta je v pořádku? To, že integrované reproduktory hrají a pc nehlásí chybu karty ještě neznamená, že nemůže být studený kontakt nebo jiná závada přímo na výstupu. Kodeky by na tohle neměly mít vliv, pokud nepřehráváte nějaké buhvíjaké neobvyklé soubory
Pokud jsou nainstalované ovladače, není zeslaben zvuk a reproduktory i sluchátka jinde normálně jdou, troufnu si odhadnout, že bude chyba s vysokou pravděpodobností ve zvukovce - podobný problém jsem řešil nedávno a ty obyčejné karty se opravdu dají sehnat již od dejme tomu 200Kč, použité (třeba na aukru) i levněji
A nebojte, vyměnit zvukovou kartu není vůbec složité, to zvládnete i doma
Jak víš, že "reproduktory co už jsou zabudované v PC tak jdou taky zvuková karta je v pořádku"?
Pokud je to pravda a nemáš zvuk vypnut ve Správci zažízení, pak nechybí nainstalovaný kodek, ale ovladač... CD nemáš - je tedy potřeba ovladače dohledat na netu (podle výrobce a typu karty) a nebo o jejich dodání požádat prodejce počítače (ten by typ měl znát)...
doplněno 24.09.12 11:10:To Sharkis: Jestli má zvukovku integrovanou (pravděpodobně), není to až tak triviální - musela by do BIOSu a koupit novou podle slotu a příp. místa v kisně...
Pokud má na PC systém alespoň XP a výš, tak dle mých zkušeností BIOS není nutný - většinou se zvukovky dávájí do PCI a mají přiložené instalační CD - zvukovek jsem už pár měnil a nikdy nebylo nutné do BIOSu lézt - vždy stačilo zvukovku zapojit, nainstalovat ovladač z přiloženého CD a vše fungovalo jak má Profík ale nejsem, takže se nebudu přít, kdyby to tak náhodou nebylo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.