Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejdou sluchátka

Od: zika* odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych poradit, nejde mi zvuk ze sluchátek ani z přídavných repráků. Žádné instalační CD jsem k tomu nedostala. Co bych měla udělat na PC aby mi šli. Děkuju předem za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Je nainstalovaný ovladač zvukové karty a je ve správci hlasitosti puštěn zvuk?

sharkis*
hodnocení

0x

Zkuste si vypůjčit nějaké, které víte, že fungují, zapojte je do PC (obvykle zelený konektor) a zkontrolujte ovládání hlasitosti + ovladače - pokud nebudou fungovat ani tyto jinak fungující, pravděpodobně Vám odešla zvuková karta. Její výměna je v domácích podmínkách otázkou cca 300Kč a 15 minut práce:)

zika*
hodnocení

Ty sluchátka jdou a repráky taky když je zapojuji do jiného přístroje. reproduktory co už jsou zabudované v PC tak jdou taky zvuková karta je v pořádku. Třeba mě tam chybí něco nainstalovat třeba ňáký codec?

sharkis*

Dovolím si otázku - jak jste došla k závěru, že je zvuková karta je v pořádku?:) To, že integrované reproduktory hrají a pc nehlásí chybu karty ještě neznamená, že nemůže být studený kontakt nebo jiná závada přímo na výstupu. Kodeky by na tohle neměly mít vliv, pokud nepřehráváte nějaké buhvíjaké neobvyklé soubory;) Pokud jsou nainstalované ovladače, není zeslaben zvuk a reproduktory i sluchátka jinde normálně jdou, troufnu si odhadnout, že bude chyba s vysokou pravděpodobností ve zvukovce - podobný problém jsem řešil nedávno a ty obyčejné karty se opravdu dají sehnat již od dejme tomu 200Kč, použité (třeba na aukru) i levněji:)

A nebojte, vyměnit zvukovou kartu není vůbec složité, to zvládnete i doma;)

zika*
hodnocení

Děkuji za radu já to zkusím a chci všem poděkovat že mě poradili*tuc*:)

mowla*

Jak víš, že "reproduktory co už jsou zabudované v PC tak jdou taky zvuková karta je v pořádku"?

Pokud je to pravda a nemáš zvuk vypnut ve Správci zažízení, pak nechybí nainstalovaný kodek, ale ovladač... CD nemáš - je tedy potřeba ovladače dohledat na netu (podle výrobce a typu karty) a nebo o jejich dodání požádat prodejce počítače (ten by typ měl znát)...

doplněno 24.09.12 11:10:

To Sharkis: Jestli má zvukovku integrovanou (pravděpodobně), není to až tak triviální - musela by do BIOSu a koupit novou podle slotu a příp. místa v kisně...

sharkis*

Pokud má na PC systém alespoň XP a výš, tak dle mých zkušeností BIOS není nutný - většinou se zvukovky dávájí do PCI a mají přiložené instalační CD - zvukovek jsem už pár měnil a nikdy nebylo nutné do BIOSu lézt - vždy stačilo zvukovku zapojit, nainstalovat ovladač z přiloženého CD a vše fungovalo jak má;) Profík ale nejsem, takže se nebudu přít, kdyby to tak náhodou nebylo*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]