Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmenšit ikony na obrazovce

Od: endyfrog* odpovědí: 17 změna:

Zdravím všechny rádce potřebuji dobrou radu mám XP vymazal jsem nějaký program a od té chvíle mne naskočily velké ikony na obrazovce vše je moc zvětšené veškeré stránky potřebuji podrobnou radu počítačům moc nerozumím všem moc děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Kromě změny velikosti rozlišení je možné upravit velikost ikon přímo ve vlastnostech (ve vybraném motivu):

Kliknout na plochu pravým tlačítkem myši ► Vlastnosti ► karta Vzhled ►

► tlačítko Upřesnit

► v následném dialogovém okně vybrat z roletky ikonu a nastavit její velikost

►na závěr vše potvrdit tlačítkem OK (2 x!)

doplněno 10.04.13 19:22:

Jaký program jste vymazal (neumím si představit, s kterým programem by změna rozlišení nebo velikosti ikon mohla souviset)?

endyfrog*
hodnocení

Fakt nevím co jsem smazal ale proč tedy velké ikony a vše ve velkym i počítač je pomalejší a nevím co stím dál dá se tedy nainstalovat jiný ovladač na tu grafiku nebo co stím

ben®

Dobrý den, také bych řekl, že jste odstranil ovladače grafické karty. Jakou kartu máte v PC? Jaké bylo rozlišení obrazovky před problémem a jaké je teď? Patrně jedete na ovladač VGA a 640x480 bodů. Máte nějaké instalační CD pro grafiku? Ještě zkuste obnovit soubory z koše. Zdravím!

doplněno 11.04.13 00:08:

Zkuste se podívat do Ovládací panely / Systém / Správce zařízení. Najít graf. kartu a volba Aktualizovat ovladač. Pokud máte instalační CD s OS WIN-XP, tak ho vložte do mechaniky a třeba se něco najde. Nebo prohledat web a najít ovladač pro kartu, kterou zjistíte ve Správci zařízení.

endyfrog*
hodnocení

Diky z koše jsem vše obnovil rozlišení před tím bylo asi +1024 x 768 a cd na grafiku nemám tot je problém

fribble*

Stahněte si program slunecnice.cz/... , ve view je v lang. i slovenština. Až vám najde typ graf. karty, zadejte do Googlu download driver typ karty. Stahněte nový ovladač, restartujte PC. Nebo alespoň napište typ karty, ať se můžeme pokusit o něco dalšího.

endyfrog*
hodnocení

Grafická karta
Monitor
Názov Standard Monitor v
Aktuálne rozlíšenie 1152x864 pixelov
Pracovné rozlíšenie 1152x814 pixelov
Stav povolené, primárny
Šírka monitoru 1152
Výška monitoru 864
Monitor BPP 32 bitov na pixel
Frekvencia monitoru 1 Hz
Zariadenie .DISPLAY1
OpenGL
Verzia 1.1.0
Výrobca Microsoft Corporation
Renderer GDI Generic
Verzia GLU 1.2.2.0 Microsoft Corporation
Hodnoty
GL Extensions

To je nějaký divoký. Už při rozlišení 1024x768 mají ikony "normální" rozměry a vám to píše ještě o pár pixel víc.
endyfrog*
hodnocení

Při prohlížení stránky kolečkem popojíždím miší tak to jako stránkuje prostě hnus

ben®

Dobrý den, tak z toho mám pocit, že si nerozumíme. Ikony na ploše a zobrazování oken je OK. Ale, Vy máte asi problém v prohlížeči (viz zmínka o stránkách). Patrně jde jen o chybné nastavení toho prohlížeče a jde Vám o stránky na internetu. Zkuste tento názor potvrdit. Zdravím!

doplněno 11.04.13 15:33:

Rozumím - tak teď už jde jen o nastavení prohlížeče. Musíte si pohrát s jeho nastavením nebo ho přeinstalovat či zkusit jiný prohlížeč. Já si nastavení IE už nepamatuji a ten asi budete mít Vy. Toto by mělo jít vyřešit již dobře - možná změna velikosti písma apod.

endyfrog*
hodnocení

Což o to ikony jsem zmenšil zpusobem vlastnosti nastavení na 1280x1024 a ty stranky samozřenmně že myslím v internetu jsem ztoho jelen asi budu muset pozvat nejakeho odbornika nebo zda bude jeste nejaka rada co zkusit díky

fribble*

Nastaveni IE není problém , v řádce nabídek - zobrazit - velikost i velikost textu jde nastavit. Ale myslím, že to není prvotní problém, pořád věřím na ovladač GK.

endyfrog*
hodnocení

Prostě tu kartu nemúžu nikde najít tak asi hledám blbě

Tady

doplněno 11.04.13 19:32:

Toto je zvětšování celé stránky. Ovšem stejně by mělo fungovat Ctrl a +, Ctrl a - Nebo držet Ctrl a točit kolečkem myši.

Pod Lupou je ta další volba Velikost textu.

Jak zmenšit ikony na obrazovce

praivo*

1. Nedá se to po tobě číst!

2. Zkus Ctrl + pohnout kolečkem myši (dozadu).

fribble*

Tak jsme se sice dozvěděli všechno o monitoru, ale to podstatné - výrobce a model grafické karty, aby bylo možné najít chybějící ovladač, to ne!

Prohlížeč by bylo nejjednodušší smazat a znova instalovat ale šance že to pomůže je tak 50 na 50 přehráním ovladačů se nic nepokazí. Tip grafické karty se dá zjistit když klikneš pravou myší na tento počítač a pak už normálně levou VLASTNOSTI - HARDWARE - GRAFICKÉ ADAPTÉRY. Tak je to teda ve win.XP
fribble*

Pro totak - vycházím ze základní otázky a mám strach, že ovladač je ... až tam a mašina běží na vestavěnou grafiku. XP už si moc nepamatuji - už mi to myslí v 7.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]