Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřeboval bych vyřešit jeden celkem směšný problém. Ve Wordu mi nejdou psát velká písmena jako ČŠĎŤ...přes shift...Když to potřebuju napsat, tak musím přes CAPS LOCK. Jde toto nějak vyřešit? Například v Excelu a Powerpointu a všude jinde to jde bez problémů.
Děkuji za odpověď.
M.
Ve Wordu to jde také. Jak ta velká písmena s háčky nebo čárkami píšeš?
doplněno 12.03.13 21:54:Musí to jít.
Pro písmena s čárkou je potřeba stisknout čárku a pak se Shiftem písmeno, obdobně pro písmeno s háčkem - napřed "napsat" háček, potom písmeno se Shiftem.
Co se stane, když použiješ uvedený postup? Co přesně se ti zobrazí? Zkoušela´s i náhled tisku a tisk?
doplněno 12.03.13 23:27:Jakou barvu písma máš ve Wordu nastavenu?
Teď to nechápu. Jestli myslíš zmáčknout Shift+háček+písmeno (Č), tak to musí jít. A pokud myslíš písmena horní řady, tak ty nejdou velká přes Shift nikde.Nebo při zmáčknutém Shiftu se ti nenapíše ani velké písmeno? třeba C?
doplněno 12.03.13 21:07:A co to napíše, když tedy použiješ Shift+háček+písmeno?
Když chci napsat Č, tak zmáčknu shift + háček+velké písmeno...tak se ve wordu nezobrazí nic...v ostatních programech ano...
Nechci být prudérní, ale "zmáčknu shift + háček+velké písmeno" - to je trojhmat, tři klávesy najednou.
Velká písmena píšu : stisknout shift - stisknout háček a pustit - stisknout písmeno a pustit - pustit shift
Ale je to asi jen nedorozumění v popisu akce...
Nemáte v tom Wordu nadefinované nějaké klávesové zkratky, které psaní háčkovaných verzálek blokují a znemožňují? Jen nápad...
Přesně tak, jak jste napsal, tak to píšu. Je fakt, že jsem to asi nešikovně popsal. Velká písmena s háčky píšu klasicky, tak jak se to dělá. (SHIFT+háček a SHIFT+písmeno) (trojhmat ne). V ostatních programech to napíšu bez problému. Barvu písma mám samozřejmě černou, náhled tisku si myslím situaci nevyřeší.
ale jak zjistit, zda mi to nějaká klávesová zkratka neblokuje, to nevím, jak na to...
jinak nastavení jazyka je stejné. Jak v excelu a powerpointu tak i ve wordu.
Je to celkově směšně zvláštní až si myslím, že jsem idiot a neumím to napsat )
Díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.