Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky, mám čistící program Advnced system care a chci se zeptat ohledně integrovaného antiviru co je teď v nejnovější verzi, jestli je lepší než Avast co mám teď.
Tak to těžko. Tohle nikdy nebude pořádný antivir, radši si nech ten Avast. A podle jistých zdrojů je ASC celkem agresivní a může i poškodit systém. Radši si stáhni mnohokrát prověřený CCleaner.
Advanced SystemCare nedoporučuju používat, je dost agresivní a může kolikrát odvést medvědí službu. Ten integrovaný antivir, co tam je, za moc nestojí... takže program odinstalujte a na údržbu počítače si stáhněte a nainstalujte CCleaner a Defraggler. Při instalacích odmítněte Google chrome, resp. Google toolbar. CCleaner je podle zkušeností bezpečný, zatím jsem se nesetkal, že by smazal něco, co neměl či poškodil systém. CCleaner je čistič disku a registru. Stačí ho spouštět jednou za 14 dní nebo jednou za týden. Určitě nečistěte denně.
Defraggler je na defragmentaci disku. Defragmentaci stačí dělat jendou za 14 dní nebo jednou za měsíc,
K avastu - od verze 5 se docela zkazil, má dost falešných poplachů poslední dobou, je nabubřelý, žere dost systémových prostředků /je náročný/, obsahuje funkce, které pro běžné uživatele nejsou dobré a mohou mít problémy se spouštěním některých programů.
Místo avastu tedy doporučím Microsoft Security Essentials, který je nenáročný, kvalitní, neotravuje žádnými nabídkami ani zbytečnými hláškami, je v češtině a zdarma. Pokud byste MSE nechtěl, doporučím Avira Free. Ta není v češtině a to může být pro některé problém.
Takže asi takhle, toť můj názor a toť mé zkušenosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.