Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat na notebook?

Od: notebook odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, je mi 12 let a strašně moc chci notebook, klidně i z bazaru. Sním o něm snad každý den. Rodiče mi ho nechtějí koupit, a tak si ho chci koupit sama. Koukala jsem se po internetu po inzerátech a našla jsem tam 1 krásný notebook za 2900,- kč. Akorát moc nevím, jak si na něj vydělat. Chci vrátit flašky a papír a hliník do zběru. Ale jak sehna ten zbytek peněz? Budu vděčná za každou odpověď. :) ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Proc chces zrovna notebook?

Jestli ti rodice nechteji koupit pocitac, tak pro to asi maji dost dobry duvod. Treba nechteji, aby jsi travila cele dny tlachanim na Facebooku a podobnych ptakovinach, ktere cloveka akorat tak zblbnou a naliji mu do hlavy falesnou predstavu o tom, o cem je kamaradstvi, Internet, apod. Naopak ho to vystavi pomluvam, honeni virtualnich Internetovych kamaradu a pratelstvi a podobnych nesmyslu, ktere vubec nejsou v zivote dulezite.

Starsi pocitac, ktery je vice nez vykonny pro cokoliv, na co ho i dospely clovek, ktery se i pocitacema zivi, se dnes da sehnat i zadarmo, kdyz se lidi zbavuji starisho pocitace pri porizeni noveho. Staci si dat inzerat (odnesu si vas starsi pocitac zdarma, abyste ho nemuseli nosit do sberny k recyklaci) nebo sledovat inzeraty nebo se poptavat znamych a pratel. Kazdemu se doma ve skrini vali stary pocitac, ktery uz nepouziva.

Takovyto pocitac sice neni "hip", ale je plne funkcni. Jestli budes mit stesti, tak to muze byt i nejaky starsi notebook, ale jak jsem psal, stara plechova krabice s "televiznim" monitorem je stejne funckni jako ten notebook.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jak vydělat? Shánět další flašky, papír a železo. Ale nestačí říct "Já chci". V první řadě by sis měla ujasnit proč a na co ho chceš a proč ti ho rodiče nechtějí koupit. NB hrozně rychle ztrácí na hodnotě, jakékoli jeho vylepšení je drahé a problematické, někdy nemožné. Nový NB vydrží většinou tak 3 - 5 let, u bazarového je to sázka do loterie. Takže pro toho, kdo jej nepotřebuje z pracovních důvodů přenášet, je mnohem výhodnější a levnější stolní PC.

luke237
hodnocení

0x
Rodiče mi ho nechtějí koupit

Mate doma pocitac? Mas na nej pristup? Jestli ano, tak to by ti melo stacit. Rodice chteji mit jistotu, ze se na Internetu nevystavujes nejakym spatnostem. Deti jsou dost casto tercem ruznych podvodu (sikana, vydirani, navadeni ke spatnym vecem, podvody apod.), protoze jeste nedokazi rozeznat, kdyz se je nekdo snazi podvezt a jak se proti tomu branit.

buss
hodnocení

0x

Už to tady bylo vícekráte řešeno. I děcka si umí vydělat. Běžné PC se již vyhazují nebo jsou za pár šušňů.
Kolik flašek, papíru kde seženeš? Chodit do supermarketů a sbírat co tam vyhazují, ale kde skladovat... To tak staré aku z aut...

axlik*

Uplně vidím jak 12ti letá holka táhne starou baterku z auta do sběru :D :D :D

axlik*

A v podpaží ještě katalyzátor kdyby se jí to zdálo málo :D

doplněno 12.03.13 18:52:

Pardon, to jsem chtěl doplnit a překlik sem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]