Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
chtěl bych se optat na malou věc. Je možné mít v notebooku 2 ovlaače na grafickou kartu? Jsem si koupil nový notebook, a na krabici i na notebooku mám napsáno, že mám nVidii GT 630M, ale zároveň, když jsem zapnul notebook a zkoumal, co tam je, tak jsem zjistil, že tam mám také ovladač Intel Graphic. To je přeci ovladač na jinou kartu ne? Když jsem si dal složku Windows, a soubor dixdiag, tak tam mám Intel HD Graphic, i když tam mám mít nVidii. a dole vpravo, jak jsou hodiny, tak taky mám oba ovladače. Mám ten Intel Graphic odinstalovat, nebo tam můžu mít oba?
Díky moc
Dnešní procesory mají v sobě zabudovanou grafiku a na základní desce může být grafika další integrovaná, nebo tzv. MXM rozhraní.
Napište výrobce PC nebo notebooku , poř. základní desku ze které se dá vyčíst mnoho informací.
Je to tak jak jsem psal.
Více informací o chipu zde:
Takže mi to běží hlavně na té Intel, a nVidia je jako "výpomoc"
A co je ještě zajímavé, že tam nic není o Intel, jen píšou o nVidii.
Ne, pokud není nainstalovaný ovladač nVidie, tak to běží na Intelu.
Pokud je nainstalovaná grafika nVidie, tak to běží na ní.
doplněno 20.09.12 20:29:
Často bývá výrobcem GK nainstalován primární a zároveň sekundární ovladač GK.
Je možné se setkat i s kombinací: ovladač od Microsoftu, ovladač od výrobce základní desky ( v případě, že GK je na něm umístěna) a ovladač od výrobce GK.
Nedokáži odhadnout zda se ovladače můžou nějakým způsobem prát. Stačí si to ověřit v nějakém benchmark SW. Přeměřit výkon při zapnutých obou ovladačích, poté při vypnutém č.1 a vypnutém č.2. Stejně tak je možné, že výpočetní výkon je rozdělován mezi ony dvě grafické karty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.