Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naformátování oddílu disku

Od: boran* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám problém s naformátováním disku ,na němž jsou asi ještě zbytky windows xp. Na disku nic není ,ale 1.5 gb je stále obsazeno a windows neformátuje a ani nejde oddíl odstranit a znovu vytvořit. Při instalaci windows jsem oddíl taky nemohl odstranit, protože si na něj windows uložil instalační soubory. Jde o to ,že na počítači byl disk rozdělen na C a E. Na C o velikosti asi 40 GB byly nainstalovány windows xp a oddíl E sloužil pro vlastní potřebu, Docela nelogické dávat větší oddíl pro operační systém. Tak jsem na E nainstaloval windows a teď se snažím z C odstrsanit zbytky XP.Nevadí taky, že je C nastaven ve zprávci disků jako systémový oddíl? Nevíte o nějakém bezpečném programu, který by oddíl na disku naformátoval natvrdo? Programů na formátování disku celého jsem našel spoustu,ale já potřebuji formátovat jen jeden oddíl. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Správce disků ne Windows formátovat oddíl umí. Je třeba ale jako systémový označit E, ne C.

doplněno 19.09.12 18:09:

Teď nemám spuštěná Wokna, tak ti neporadím, ale kdybys něco nemohl najít, přepnu si na ně.

boran*
hodnocení

Jak se dá změnit ta priorita disků ve správci disků?

praivo*

Zkus kliknout pravým "myšítkem"na E a pak na něco jako "Označit oddíl jako aktivní". Pak asi bude potřeba restart.
Ale osobně bych tohle přes aplikace pro Windows ani nezkoušel, používám GParted LiveCD. Je to bootovací CD s linuxovým správcem disků, stačí vypálit, restartovat a zadat bootování z CDčka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]