Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s naformátováním disku ,na němž jsou asi ještě zbytky windows xp. Na disku nic není ,ale 1.5 gb je stále obsazeno a windows neformátuje a ani nejde oddíl odstranit a znovu vytvořit. Při instalaci windows jsem oddíl taky nemohl odstranit, protože si na něj windows uložil instalační soubory. Jde o to ,že na počítači byl disk rozdělen na C a E. Na C o velikosti asi 40 GB byly nainstalovány windows xp a oddíl E sloužil pro vlastní potřebu, Docela nelogické dávat větší oddíl pro operační systém. Tak jsem na E nainstaloval windows a teď se snažím z C odstrsanit zbytky XP.Nevadí taky, že je C nastaven ve zprávci disků jako systémový oddíl? Nevíte o nějakém bezpečném programu, který by oddíl na disku naformátoval natvrdo? Programů na formátování disku celého jsem našel spoustu,ale já potřebuji formátovat jen jeden oddíl. Díky
Správce disků ne Windows formátovat oddíl umí. Je třeba ale jako systémový označit E, ne C.
doplněno 19.09.12 18:09:Teď nemám spuštěná Wokna, tak ti neporadím, ale kdybys něco nemohl najít, přepnu si na ně.
Zkus kliknout pravým "myšítkem"na E a pak na něco jako "Označit oddíl jako aktivní". Pak asi bude potřeba restart.
Ale osobně bych tohle přes aplikace pro Windows ani nezkoušel, používám GParted LiveCD. Je to bootovací CD s linuxovým správcem disků, stačí vypálit, restartovat a zadat bootování z CDčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.