Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Outlook Express 6 - přečtení zalohovaných zpr

Od: lllubosss* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

v Outlook Express 6 jsem si zálohoval poštu na externí disk a z počítače vymazal, protože to prý zabíralo velmi místa na serveru.

Nyní se ale potřebuju dostat do zpráv , které mám na externím disku uložené a byly psány před dvěma lety, víte někdo jak na to?

Přikládám fotku monitoru, ale ikony berou z neznámého důvodu ikonu AutoCADu - možná díky příponě dbx.

Díky za radu.

Outlook Express 6 - přečtení zalohovaných zpr

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Zkuste kliknout na zvolený soubor pravým tlačítkem myši a z kontextového menu vybrat "otevřít v programu ..." V následném dialogu vyberte Outlook Express.

lllubosss*

Nelze, prot jsem se zde začal dotazovat..

luke237
hodnocení

0x
Predpokladam, ze chces cist stare zpravy ve slozce "Doporucene" (to je ten 2GB soubor). Pro jistotu si to zkopiruj nekam na disk, at pracujes se zalohou. Pak Menu → Soubor → Import → Zpravy → vyber verzi Outlook Expressu, ve ktere byly ty zpravy puvodne (asi OE 6?).
luke237
Po nacteni si schvalne dej "Zkomprimoval slozku" na tech naimportovanych mailech. Urcite se to smrskne na nejakou rozumnejsi hodnotu, nez 2GB (ten DBX totiz obsahuje i zpravy, ktere jsi uz davno dal vymazat, ale ktere se fyzicky nevymazaly kvuli tomu, ze jsi predtim nedal tu komprimaci).
luke237
Rychlejsi postup bude zde nasledovat za 5 minut.
luke237

1. Najdi adresar, ve kterem tvuj soucasny Outlook Express (OE) uklada maily: Start → Hledat → Vsechny soubory a adresare (v Pokrocile zatrhni Hledat skryte soubory a adresare) a heldat "Outlook Express".
  2. Do tohoto adresare pretahni (tj. udelej kopii - pridrzenim Ctrl pri pretahovani?) zalohovanou "Dorucenou postu" (uz tam jedna existuje, tak aby se to nepletlo, tak tu zalohovanou prejmenuj na "Moje stara zalohovana posta" nebo neco takoveho
  3. Kdyz ted spustis OE, budes tam mit novou slozku "Moje stara zalohovana posta".
  4. Pro zrychleni prace ji schvalne zkomprimuj a podivej se do toho adresare OE, jako ma ted ten soubor "Moje stara zalohovana posta.DBX" velikost (mel by mit vyrazen mene nez 2GB).
luke237
Ten adresar, ve kterem OE uklada maily, jde take dohledat v jeho menu: Nastroje → Moznosti → Sprava → Adresar (nevim presne ceske nazvy, prekladam to z anglictiny).

luke237
hodnocení

0x
Podle toho obrazku, ktery jsi poslal, predpokladam, ze stale jeste pouzivas Win XP + Outlook Express.
lllubosss*
12.03.13 18:23

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]