Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vliv názvu CD na Boot CD

Od: raven® odpovědí: 10 změna:

Zdarec,

přepálil sem si winy, ale už nevim jakej měli název cd tak sem tam dal svůj co mi vyhovoval, no a když chci přeinstalovat winy, tak mi to dos nenajde. CD mám samozřejmě v mechanice a bootování mám nastavený.

Zajímalo by mě jestli to bootování může ovlivnit název cd. Díky :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ghoull
hodnocení

0x
Cau. O nazev podle me nejde. Spis jsi nevytvoril CD jako bootovaci. (pokud jsi jen zkopiroval soubory).
Mrkni na clanek jak tvorit/... To by melo pomoct.
btw: pochybuju ze mas DOS
hodnocení

Super hned to zkusim :)

Jo no nějak sem to slovíčko vyskratoval :) BIOS by mělo být to pravé :)

ghoull
V tom clanku je popsano i pridani service packu. To samozdrejme delat nemusis.
Ty musis jen z puvodniho CD vytvorit IMAGE (soubor .ISO), ktery pak vypalis (opet pomoci WinIso nebo UltraISO) -a to CD pak bude take bootovatelne.
WinIso neznam. ja pouzivam UltraISO -> ale to je jen o zvyku.
hodnocení

ehm, ještě malej dotaz, v tom programu musíš přitad pak nějakej bootovací soubor, jakej?
ghoull
Abych se priznal, ten clanek sem necetl a WinISO nepouzivam.
Pokud pouzijes UltraISO, tak to udelej presne takhle:
-hodis do mechaniky CD ze kteryho chces udelat IMAGE (to puvodni instalacni CD)
-spustis UltraISO, v menu das Nastroje->Vytvorit obraz CD a pockas nez se udela
-pak prehodis CD a das v menu Nastroje->Vypalit obraz CD, najdes ten image co sis vytvoril a vypalis.
Tim sis udelal kopii toho puvodniho instalacniho CD vcetne toho ze z nej pujde bootovat.
hodnocení

Supr mám to :)
hodnocení

Hm tak to nemám, nemáš icq, myslim že by to bylo trochu rychlejší :) když tak moje je 262 382 835 díky

Hele, pokud máš ještě zdrojové CD a je bootovací, tak to neřeš a udělej si rovnou kopii 1:1. Ulehčíš si tím spoustu práce a času.
hodnocení

no právě že nemám, ale teď se dívám na tvorbu WIN XP LITE, a zkoušim to, tak snad se zadaří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]