Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samovolné restartování PC

Od: buddy* odpovědí: 32 změna:

Dobrý den,

scháním někoho kdo je špička v oboru servis PC nejlépe software jelikož hardware mám vše skoro vyměněno a nové.Jelikož problém který již velmi dlouho řeším a nejen sám je jaksi velmi složitý.

Začalo to někdy na začátku měsíce února 2013 kdy jsem se rozhodl updatovat win xp na win 8.Stalo se tak a já jásal jak to vše funguje a ejhle po cca 10 dnech provozu PC začal zatuhávat a pomohl jen tuhý restart.Inu dal jsem PC jednomu ,,odborníkovi na PC" vyměnil chlazení u procesoru a bylo to asi 4 hodky ok pak zase začal sekat.Vyhledal jsem tedy dalšího ,,profíka" na PC a ten vyměnil základní desku a dále procesor a přestalo sekání ovšem nastalo samovolné restartování a to náhodné ne ve stejných intervalech.Vyměnil jsem tedy i grafiku,zdroj a na posledy paměti,ovšem restarty ne a ne ustoupit.Vyhodil jsem do luftu skoro 10 000kč a NIKDO mi tuto věc nevyřešil.

Parametry PC:

zdroj flotron reider 550W

základní deska Gigabyte 970A-DS3 ddr3

procesor AMD Phenom II X4 965 3,4GHz

chlazení Freezer 7

Grafika Gigabyte GT630 PCie

paměti Kingston (2x4GB 1333Mhz-vhodné pro dual channel) ddr3

cd rom

1x sata hdd 500GB testován Cristaldiskem bez vad!

VŠE NOVÉ SE ZÁRUKOU!

Windows 8 64bit nyní nainstalované a všechny ovladače k PC nainstalované nejnovější!Paměti časované na všech dostupných frekvencích tj. 400Mhz,533Mhz,666MHz,800MHz bohužel test Mamtest86 nikdy nedotestuje a vždy se restartuje.

Malwarem projetý systém bez vad a virů!

Dále testována šnůra a zásuvka bez problémů a výkyvů napětí v síti!

BSOD NIKDY!Jen restarty systému a to náhlé i v klidovém stavu PC bez zatížení!

POKUD BY BYL NĚKDO OCHOTEN MI POMOCI BUDU VELMI RÁD JELIKOŽ S TÍMTO JSEM SE V ŽIVOTĚ NIKDY NESETKAL A TO MÁM JIŽ 3 PC ZA 13LET.

Děkuji všem!

doplněno 12.03.13 00:45:

Monitor testovaný na Notasu a běží v pořádku!

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem servisák, jenom správce sítě, ale u všech PC s restartem jsem měnil vždy základní desku.

buddy*
hodnocení

Dobrý den,

deska je také vyměněná servisákem a tudíž nová!:(

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak občasné podpětí v síti vylučujete. Já jsem měl kdysi s tímto problém - žárovka si jen lehce blikla, TV normálně fungovala a PC šel na restart. Naštěstí toto se již dlouho nestalo. Ten OS WIN-8-64bit je asi originální instalace (nebo jen staženo z internetu=?). Někde jsem četl, že 64bit OS může mít problém s dual channel RAM. Asi bych zkusil vyndat jeden modul RAM a vyzkoušet jen se 4 GB RAM. Pokud by to bylo bez restartů, tak je problém v RAM. Také se podívat do BIOSu, zda je dobře nastaven.

Zdravím!

buddy*
hodnocení

Dobrý den pane,

děkuji za informace.Windows 8 jsou update z windows xp a to originálním CD.Ramky jsou nové ovšem zda kompatibilní s novými windows 8 to netuším.Co se týče biosu tam jsem jaksi studený.Umím jen změnit časování ramek či změnu bootování víc nechávám na auto!:(

kangaroo*
hodnocení

0x

Jestli jsi zkoušel jiný zdroj?

Mě vadí ten přímý upgrade z Win XP na Win 8 to nikdy nedělalo dobrotu pokud jsi nepostupoval čistou přeinstalací mimo prostředí Win XP (instalace na holej počítač)?

Pak ty ramky otestovat po 1ks?

Taky zjistit teploty a budeš muset projet BIOS s manuálem klidně tam můžeš mít nízký teplotní limit (50°C) a ten klidně bez ohlášení restartuje počítač a zkus v BIOSu dát auto default (optimal) nastavení?

Ještě mě taky napadá jestli nemáš v BIOSu povolen auto overclocking?

doplněno 12.03.13 11:28:

Při hledání chyb vždy platí spojit uplné minimum a pak přidávat doplnující HW díly

doplněno 12.03.13 11:41:

Taky si dej vygooglovat svoji desku a jestli někdo nemá často podobný problémy

buddy*
hodnocení

Windows 8 jsem už instaloval na čistý disk počítám tak 5x minimáln za poslední měsíc:)Ramky jsem včera koupil nebo spíše vyměnil obě v prodejně a jsou kompatibilní se základní deskou.Je divné,že to občas restartuje i v biosu nečekaně.Už jsem si spočítal i wattáž komponent v PC a vyšlo mi nějakých 350W a zdroj má 550W při 80 procentech to jest 500W tak to vylučuju.Teploty v PC jsou malé nepřekračují 40 stupnů a to jen grafika pri zatížení jinak ostatní komponenty nepřjdou ani 35 stupnů.Nevím asi je to nastavený auto overclocking!

mowla*

Pokud pecko restartuje i v BIOSu, skoro jistě je vadný MB a nebo zdroj - než takto laborovat a nakupovat další a další komponenty, dal bych pecko do servisu a nechal je tam ´rozchodit´, bude to levnější.

doplněno 12.03.13 13:00:

Proto píšu "nechal je tam ´rozchodit´" - dokud nefunguje, neplatím... ;) Přestane fungovat po 14 dnech? - reklamace, opět neplatím...

doplněno 12.03.13 13:06:

BTW - vůbec nejde o to, zda jsou či nejsou v servisu ´větší´ odborníci, než jinde, ale o to, že mohou zkoušet díly (někdy jsou prostě ´nekompatibilní´, i když nikdo neví proč), aniž je ty musíš koupit... :)

Takhle ´z placu´ si vzpomínám na problém, kdy nějaký MB při použití procesoru DX4 a Win95 odmítal brát na zřetel myši Genius v seriovém portu. S s DX a DX2 bez problému, s myšáky jiných výrobců taky... *smich*

buddy*
hodnocení

Základní deska a zdroj jsou zcela nové komponenty vloženy do PC před 14dny!Ve 2 servisech jsem už PC měl.Vytahali ze mě peníze a výsledek žádný!Opravili akorát to sekání výměnou desky!

doplněno 12.03.13 13:03:

Napětí načteno v Biosu:

Vcore 1,332V

DDR15V 1,500V

12V 12,276V

3,3V 3,260V

System Temperature 30C

CPU Temperature 41C

CPU chladič otáčky 1790 RPM

větráček 1132 RPM

kangaroo*

Pak ještě zkusit flashnout desku na nový FW. Zkus projet google na tvoji desku a jestli ve velkým někdo zaznamenal podobný problém. Můžeš což jsem zažil, že jsem na desce měl 8GB RAM a deska se chovala občas nestabilně přitom výrobce uváděl až 16GB RAM pak jsem na google zjistil, že někdo měl podobný problém, tak jsem stáhnul nejnovější FW a hle od té doby šlapala na 100%. Tím chci říct, že novější FW může odstranit nějaký bugy, ale při flash trochu hrozí riziko.

doplněno 12.03.13 14:21:

Ale jestli se to kouše i v BIOSu, tak to je už špatný. Ještě taky zkus aktivovat či přepnout na Dual BIOS jestli se aspoň něco změní. Aspoň už víš, že je to deskou.

buddy*
hodnocení

Dobrý no to je sice hezký ale deska je tam zcela nová vložená minulí týden a před tím to taky restartovalo občas:-D.Takže deska by to být neměla!Nevím kde se to přepíná na Dual Bios?:-DDeska je flashnutá novýma ovladačema:-D

doplněno 12.03.13 15:45:

Při nabootování Mamtestu 86 z usb flash se PC samovolně po chvilce restartuje.Nkědy když procházím BiOS také.Paměti jsou taktéž nové compatibilní s základní deskou dle výrobce desky!

kangaroo*

A co nějaký BIOS virus přenášený přes flashku?

praivo*

"Mebromi" v BIOSu je velice nepravděpodobný (údajně infikováno méně než 49 počítačů na světě), zvlášť na nové desce.

buddy*
hodnocení

Flashka byla čistá když jsme tam dával zazipované mamtesty,ale to restartování dělá i v Biosu i v systému i v mamtestech prostě všude kdy se to zlíbí.

buddy*
hodnocení

To není tím protože to restartuje i v systému:)

ben®

Dobrý den, zkuste vyndat jeden modul RAM a nastavit výchozí BIOS. Zdravím!

doplněno 12.03.13 16:59:

Už jen nápad - stáhnout Live-CD s OS Linux (já bych doporučil SLAX), ISO vypálit jako obraz disku a zkusit nabootovat z CD-ROM.

buddy*
hodnocení

Dobrý den,

paměti včera vloženy zcela nové a kompatibilní s základní deskou od výrobce:(

doplněno 12.03.13 16:50:

Bios byl obnoven asi 5x a stále stejný problém!

doplněno 12.03.13 16:53:

Kdyby se tu někdo našel kdo umí opravovat systémy!Jelikož nemůžu ani po restartu nalézt složku minidump ke bych si přečetl proč to systém vzdal.-(Přitom to mám nastavené aby to ukládalo události při restartu a stejně složku nenajdu!Projel jsem systém malwarem v pořádku:(Nevím co s tím je morduju se s PC od 8.února do dneška...

buddy*
hodnocení

Ano taky mě to napadlo,že to může dělat systém windows 8!Mám ještě windows xp ale mám strach že to nedoinstaluje a že to vypne!:(

praivo*

Pokud se to restartuje i v BIOSu, bude to dělat i v jiném OS.

praivo*
hodnocení

0x

Taky mi to připadá jako krátké výpadky proudu. Doporučuji někde sehnat malou UPS, třeba tuhle, a k ní připojit počítač. Pokud restarty přestanou, tak je to jasné.

doplněno 12.03.13 17:28:

Výpadky proudu vznikají v distribuční síti, nějaký kabel na ně nemá vliv. Proto jsem psal o UPS.

V adaptéru k notebooku je na výstupu kondenzátor, který je při nízké zátěži pravděpodobně schopný pokrýt krátké výpadky (desetiny sekundy), aniž by si toho notebook vůbec všiml.

buddy*
hodnocení

Dobrý den,

i to jsem řešil výměnou prodlužovací šňůry ,ale problém na obou prodlužovačkách nepřestal!

doplněno 12.03.13 16:56:

Mám ještě notebook a ten jsem napojil bez baterie do té samé prodlužovačky a čekal na výpadky a nic.

doplněno 12.03.13 17:00:

Napojil jsem monitor do nootbooku a čekal zda to třeba nedělá vadný monitor a ne v pořádku

dw4it
hodnocení

0x

Dobrý den , na začátku roku jsem měl něco podobného.Nevěděl jsem si rady , vyměňoval jsem ruzné komponenty , to také nepomohlo.Nakonec to byla taková absurdní věc.Měl jsem problém s tlačítkem na zapnutí pc , něco se tam porouchalo.Koupil jsem tedy novou bednu a už to jede bez problémů.Neříkám že je to 100 % , zkuste si raději vypujčit od známého nějakou bednu , aby jste zbytečně nevyhodil peníze z okna.

buddy*
hodnocení

Dobrý den,

i tato možnost mě napadlanebo ty kabely co vedou od case do základní desky.Ovšem je divné,že to servisákovi nedělo ty restarty ale to mohl kecat nebyl jsem tam s ním.Prý mu to běželo 2 dny v kuse bez restartů.

buddy*
hodnocení

Co všechno jste v PC vyměnil?:-D

doplněno 12.03.13 17:08:

Jak jste na to přišel,že to je v tlačítku na case?

dw4it

Kompletně všechno jsem vyměnil , měl jsem doma nějaké starší komponenty , které byly samozřejmě funkční.Pak už jsem si nevěděl rady , tak jsem si pujčil celý počítač od kamaráda a ten fungoval.Dával jsem tam komponenty z mého pc a tam to fungovalo takže mě už zbývala jenom bedna.

buddy*
hodnocení

Dobrý večer,

Vaše teorie se potvrdila a po vypnutí předního panelu Case restarty přestaly!Testoval jsem PC pak 2 hodiny na Mamtestu a PC už se nerestartovalo!

Díky moc za dobrou radu:)

hodnocení

0x

já mám zase problém, že se mi v noci mezi 3-4 hodinou počítač probouzí sám z režimu spánku... může mi to někdo vysvětlit? :D

kangaroo*

Magic paket (wake-on-line) Dej správce HW a vlastnosti - upřesnit a tam dej vypnout probuzení na dálku.

kangaroo*
hodnocení

0x

Ještě jsem si vzpoměl na použití PCI profi tester karty. Vložíš do slotu a karta pak vyhodí chybový kod a ten si pak najdeš v manuálu, ale lepší bude ta profi karta co musejí mít na 100% v tom servisu ta ukazuje všechny chyby a ta by i ukázala na špatný spínač power/reset tlačítka má cca 9999 chybových hlášek :)

buddy*
hodnocení

Ok díky za radu zkusím na to v servisu poukázat!

cinematic*
hodnocení

0x

S Windows 8 jsem měl opačný problém, systém dost často zamrzal a nešel vypnout ani restartovat. Máte nainstalované aktualizace přes Windows Update? Případně zkuste počítač otestovat na jiném systému, doporučuji čistou instalaci Windows 7.

buddy*
hodnocení

DObrý den,

bohužel to mě taky napadlo,ale pokud se sám často restartuje nemůžu vymazat systém windows 8 a nainstalovat zpátky windows xp co tam byli předtím:(

doplněno 13.03.13 10:42:

Windows update je aktualizovaný

buddy*
hodnocení

Problém vyřešen! Pc restartuje přední panel case asi tlačítko power nebo restart! :)testoval jsem 2 hodiny na mamtestu a pc běží stále bez restartů! :)

Děkuji všem za pomoc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]