Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
scháním někoho kdo je špička v oboru servis PC nejlépe software jelikož hardware mám vše skoro vyměněno a nové.Jelikož problém který již velmi dlouho řeším a nejen sám je jaksi velmi složitý.
Začalo to někdy na začátku měsíce února 2013 kdy jsem se rozhodl updatovat win xp na win 8.Stalo se tak a já jásal jak to vše funguje a ejhle po cca 10 dnech provozu PC začal zatuhávat a pomohl jen tuhý restart.Inu dal jsem PC jednomu ,,odborníkovi na PC" vyměnil chlazení u procesoru a bylo to asi 4 hodky ok pak zase začal sekat.Vyhledal jsem tedy dalšího ,,profíka" na PC a ten vyměnil základní desku a dále procesor a přestalo sekání ovšem nastalo samovolné restartování a to náhodné ne ve stejných intervalech.Vyměnil jsem tedy i grafiku,zdroj a na posledy paměti,ovšem restarty ne a ne ustoupit.Vyhodil jsem do luftu skoro 10 000kč a NIKDO mi tuto věc nevyřešil.
Parametry PC:
zdroj flotron reider 550W
základní deska Gigabyte 970A-DS3 ddr3
procesor AMD Phenom II X4 965 3,4GHz
chlazení Freezer 7
Grafika Gigabyte GT630 PCie
paměti Kingston (2x4GB 1333Mhz-vhodné pro dual channel) ddr3
cd rom
1x sata hdd 500GB testován Cristaldiskem bez vad!
VŠE NOVÉ SE ZÁRUKOU!
Windows 8 64bit nyní nainstalované a všechny ovladače k PC nainstalované nejnovější!Paměti časované na všech dostupných frekvencích tj. 400Mhz,533Mhz,666MHz,800MHz bohužel test Mamtest86 nikdy nedotestuje a vždy se restartuje.
Malwarem projetý systém bez vad a virů!
Dále testována šnůra a zásuvka bez problémů a výkyvů napětí v síti!
BSOD NIKDY!Jen restarty systému a to náhlé i v klidovém stavu PC bez zatížení!
POKUD BY BYL NĚKDO OCHOTEN MI POMOCI BUDU VELMI RÁD JELIKOŽ S TÍMTO JSEM SE V ŽIVOTĚ NIKDY NESETKAL A TO MÁM JIŽ 3 PC ZA 13LET.
Děkuji všem!
doplněno 12.03.13 00:45:Monitor testovaný na Notasu a běží v pořádku!
Dobrý den, tak občasné podpětí v síti vylučujete. Já jsem měl kdysi s tímto problém - žárovka si jen lehce blikla, TV normálně fungovala a PC šel na restart. Naštěstí toto se již dlouho nestalo. Ten OS WIN-8-64bit je asi originální instalace (nebo jen staženo z internetu=?). Někde jsem četl, že 64bit OS může mít problém s dual channel RAM. Asi bych zkusil vyndat jeden modul RAM a vyzkoušet jen se 4 GB RAM. Pokud by to bylo bez restartů, tak je problém v RAM. Také se podívat do BIOSu, zda je dobře nastaven.
Zdravím!
Jestli jsi zkoušel jiný zdroj?
Mě vadí ten přímý upgrade z Win XP na Win 8 to nikdy nedělalo dobrotu pokud jsi nepostupoval čistou přeinstalací mimo prostředí Win XP (instalace na holej počítač)?
Pak ty ramky otestovat po 1ks?
Taky zjistit teploty a budeš muset projet BIOS s manuálem klidně tam můžeš mít nízký teplotní limit (50°C) a ten klidně bez ohlášení restartuje počítač a zkus v BIOSu dát auto default (optimal) nastavení?
Ještě mě taky napadá jestli nemáš v BIOSu povolen auto overclocking?
doplněno 12.03.13 11:28:Při hledání chyb vždy platí spojit uplné minimum a pak přidávat doplnující HW díly
doplněno 12.03.13 11:41:Taky si dej vygooglovat svoji desku a jestli někdo nemá často podobný problémy
Windows 8 jsem už instaloval na čistý disk počítám tak 5x minimáln za poslední měsícRamky jsem včera koupil nebo spíše vyměnil obě v prodejně a jsou kompatibilní se základní deskou.Je divné,že to občas restartuje i v biosu nečekaně.Už jsem si spočítal i wattáž komponent v PC a vyšlo mi nějakých 350W a zdroj má 550W při 80 procentech to jest 500W tak to vylučuju.Teploty v PC jsou malé nepřekračují 40 stupnů a to jen grafika pri zatížení jinak ostatní komponenty nepřjdou ani 35 stupnů.Nevím asi je to nastavený auto overclocking!
Pokud pecko restartuje i v BIOSu, skoro jistě je vadný MB a nebo zdroj - než takto laborovat a nakupovat další a další komponenty, dal bych pecko do servisu a nechal je tam ´rozchodit´, bude to levnější.
doplněno 12.03.13 13:00: Proto píšu "nechal je tam ´rozchodit´" - dokud nefunguje, neplatím... Přestane fungovat po 14 dnech? - reklamace, opět neplatím...
BTW - vůbec nejde o to, zda jsou či nejsou v servisu ´větší´ odborníci, než jinde, ale o to, že mohou zkoušet díly (někdy jsou prostě ´nekompatibilní´, i když nikdo neví proč), aniž je ty musíš koupit...
Takhle ´z placu´ si vzpomínám na problém, kdy nějaký MB při použití procesoru DX4 a Win95 odmítal brát na zřetel myši Genius v seriovém portu. S s DX a DX2 bez problému, s myšáky jiných výrobců taky...
Základní deska a zdroj jsou zcela nové komponenty vloženy do PC před 14dny!Ve 2 servisech jsem už PC měl.Vytahali ze mě peníze a výsledek žádný!Opravili akorát to sekání výměnou desky!
doplněno 12.03.13 13:03:Napětí načteno v Biosu:
Vcore 1,332V
DDR15V 1,500V
12V 12,276V
3,3V 3,260V
System Temperature 30C
CPU Temperature 41C
CPU chladič otáčky 1790 RPM
větráček 1132 RPM
Pak ještě zkusit flashnout desku na nový FW. Zkus projet google na tvoji desku a jestli ve velkým někdo zaznamenal podobný problém. Můžeš což jsem zažil, že jsem na desce měl 8GB RAM a deska se chovala občas nestabilně přitom výrobce uváděl až 16GB RAM pak jsem na google zjistil, že někdo měl podobný problém, tak jsem stáhnul nejnovější FW a hle od té doby šlapala na 100%. Tím chci říct, že novější FW může odstranit nějaký bugy, ale při flash trochu hrozí riziko.
doplněno 12.03.13 14:21:Ale jestli se to kouše i v BIOSu, tak to je už špatný. Ještě taky zkus aktivovat či přepnout na Dual BIOS jestli se aspoň něco změní. Aspoň už víš, že je to deskou.
Dobrý no to je sice hezký ale deska je tam zcela nová vložená minulí týden a před tím to taky restartovalo občas.Takže deska by to být neměla!Nevím kde se to přepíná na Dual Bios?
Deska je flashnutá novýma ovladačema
Při nabootování Mamtestu 86 z usb flash se PC samovolně po chvilce restartuje.Nkědy když procházím BiOS také.Paměti jsou taktéž nové compatibilní s základní deskou dle výrobce desky!
"Mebromi" v BIOSu je velice nepravděpodobný (údajně infikováno méně než 49 počítačů na světě), zvlášť na nové desce.
Flashka byla čistá když jsme tam dával zazipované mamtesty,ale to restartování dělá i v Biosu i v systému i v mamtestech prostě všude kdy se to zlíbí.
Dobrý den, zkuste vyndat jeden modul RAM a nastavit výchozí BIOS. Zdravím!
doplněno 12.03.13 16:59:Už jen nápad - stáhnout Live-CD s OS Linux (já bych doporučil SLAX), ISO vypálit jako obraz disku a zkusit nabootovat z CD-ROM.
Dobrý den,
paměti včera vloženy zcela nové a kompatibilní s základní deskou od výrobce
Bios byl obnoven asi 5x a stále stejný problém!
doplněno 12.03.13 16:53: Kdyby se tu někdo našel kdo umí opravovat systémy!Jelikož nemůžu ani po restartu nalézt složku minidump ke bych si přečetl proč to systém vzdal.-(Přitom to mám nastavené aby to ukládalo události při restartu a stejně složku nenajdu!Projel jsem systém malwarem v pořádkuNevím co s tím je morduju se s PC od 8.února do dneška...
Taky mi to připadá jako krátké výpadky proudu. Doporučuji někde sehnat malou UPS, třeba tuhle, a k ní připojit počítač. Pokud restarty přestanou, tak je to jasné.
doplněno 12.03.13 17:28:Výpadky proudu vznikají v distribuční síti, nějaký kabel na ně nemá vliv. Proto jsem psal o UPS.
V adaptéru k notebooku je na výstupu kondenzátor, který je při nízké zátěži pravděpodobně schopný pokrýt krátké výpadky (desetiny sekundy), aniž by si toho notebook vůbec všiml.
Dobrý den,
i to jsem řešil výměnou prodlužovací šňůry ,ale problém na obou prodlužovačkách nepřestal!
doplněno 12.03.13 16:56:Mám ještě notebook a ten jsem napojil bez baterie do té samé prodlužovačky a čekal na výpadky a nic.
doplněno 12.03.13 17:00:Napojil jsem monitor do nootbooku a čekal zda to třeba nedělá vadný monitor a ne v pořádku
Dobrý den , na začátku roku jsem měl něco podobného.Nevěděl jsem si rady , vyměňoval jsem ruzné komponenty , to také nepomohlo.Nakonec to byla taková absurdní věc.Měl jsem problém s tlačítkem na zapnutí pc , něco se tam porouchalo.Koupil jsem tedy novou bednu a už to jede bez problémů.Neříkám že je to 100 % , zkuste si raději vypujčit od známého nějakou bednu , aby jste zbytečně nevyhodil peníze z okna.
Dobrý den,
i tato možnost mě napadlanebo ty kabely co vedou od case do základní desky.Ovšem je divné,že to servisákovi nedělo ty restarty ale to mohl kecat nebyl jsem tam s ním.Prý mu to běželo 2 dny v kuse bez restartů.
Co všechno jste v PC vyměnil?
Jak jste na to přišel,že to je v tlačítku na case?
Kompletně všechno jsem vyměnil , měl jsem doma nějaké starší komponenty , které byly samozřejmě funkční.Pak už jsem si nevěděl rady , tak jsem si pujčil celý počítač od kamaráda a ten fungoval.Dával jsem tam komponenty z mého pc a tam to fungovalo takže mě už zbývala jenom bedna.
Ještě jsem si vzpoměl na použití PCI profi tester karty. Vložíš do slotu a karta pak vyhodí chybový kod a ten si pak najdeš v manuálu, ale lepší bude ta profi karta co musejí mít na 100% v tom servisu ta ukazuje všechny chyby a ta by i ukázala na špatný spínač power/reset tlačítka má cca 9999 chybových hlášek
S Windows 8 jsem měl opačný problém, systém dost často zamrzal a nešel vypnout ani restartovat. Máte nainstalované aktualizace přes Windows Update? Případně zkuste počítač otestovat na jiném systému, doporučuji čistou instalaci Windows 7.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.