Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám vytvořeny a umístěny své www stránky na "webzdarma". Aby se zobrazily on line, je třeba je pojmenovat "index.html".
Vytvořil jsem i odkazy na jiné www stránky. To umím. Nyní mám vytvořenu svou podstránku a dejme tomu, že ji pojmenuji 111.html.
A teď se mi nedaří ji vsadit do svého správce souborů na webzdarma tak, aby se klikem na 111 na hlavní stránce otevřela on line.
Určitě je to jednoduché, jednou se mi to už povedlo s testovací stránkou, jenže už netuším jak.
Dík za rady.
Do úvodní stránky musíte vložit odkaz na stránku 111. 111
doplněno 17.09.12 16:39:Dzordzi, máte dobrý postřeh. Děkuju za uvedení na pravou míru.
Já jsem text odkazu napsala celý včetně http:// což se zde z nějakého důvodu nevložilo nevšimla jsem si toho a nerozumím toho, proč se část textu odmazala, neboť jste jej nevložila jako odkaz).
doplněno 17.09.12 16:41:Oprava: ... nerozumím tomu ...
Doplnění: Myslím si, že je lepší odkazy vkládat jako úplnou cestu, pokud by se časem relativní cesta změnila, nebylo by nutné relativní cesty všude opravovat.
Bez protokolu (nebo lomítka) na začátku to je pořád relativní odkaz, takhle by to ukazovalo na domena.wz.cz/VašeDoména.WebZdarma.cz/111.html
Takže pro odkaz ven (mimo váš web) uvést: domena.wz.cz/...
Pro odkazy v rámci domény pak:
111.html (ve stejné složce jako odkazující soubor)
./111.html (totéž)
../111.html (o úroveň výš, možno kombinovat jako ../../asd/asd.html - o dvě úrovně nahoru a do jiné složky)
/111.html (odkazuje vždy do rootu bez ohledu na to, odkud)
.. a když se přeorganizuje web, přeskládají se obrázky, nebo se web přestěhuje na jinou doménu, nebo.. tak se z toho přepisování zblázníte (navíc u aliasů to bude uživatele směrovat jinam, než co napsal do adresy)
Relativní zůstane vždycky relativní . Celou adresu bych radši nepsal. Pro odkazy v rámci webu ("html" skripty), obrázky (grafiku), css, js a podobně bych používal relativní odkazy, pro přístup k datům jako jsou obrázky (galerie), pdf, zipy, xml a jiné pak cesty s lomítkem na začátku, od rootu webu. I když tam to asi už bývá někde v proměnných. (A když je to nakonec celá aplikace s nastavenýma vnějšíma cestama odlišnýma od skutečnejch adresářů, tak už je to úplně jedno, pak je to jen o struktuře a přehlednosti.)
No to je jako kdybyste učili beznohého tancovat.
Znova: Moje stránky mám přihlášeny jako (příklad). www.seznam.seznam.cz
Tyto musím umístit na webzdarma pod názvem "index.html.
V programu tvorby stránek mám volbu: Insert link: 1. vložte jméno odkazu, 2. vložte adresu, na kterou chcete skočit.
Chci skočit do své podstránky nazvané 111. Tuto svou podstránku nahraju pod 111 na webzdarma do stejného místa, jako je "index"
Zadám li pak za 2. www.seznam.seznam.cz/111.html, je to špatně, nenajde se to a neotevře.
A když zadáte pouze "111.html"?
doplněno 19.09.12 19:35: Nemysleli
Nevím, co přesně je "program na tvorbu stránek", ale přece když to tvoříte u sebe na počítači a napíšete tam celou adresu, tak vám to nepojede, protože to máte u sebe na počítači, ne na webu. Určitě se to tak dělat nemusí.
Už jsem to vykoumal. Musí se tam napsat úpně všechno.
Tedy např: seznam.seznam.cz/...
Překvapuje mne, že v tomto případě nelze na netu nalézt absolutně žádnou radu.
doplněno 19.09.12 18:50:Asi jsem to z vašich rad tady nepochopil, pokud jste to tak mysleli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.