Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DDR2 800 vs DDR3 1333

Od: jaromir83* odpovědí: 6 změna:

má smysl upgradovat RAMku z 2x2GB DDR2 800 na 2x2GB DDR3 1333? dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Rozdíl spíš poznáš v ceně a pro lidi co plánují upgrade to je jeden z důvodů přechodu na DDR3

praivo*
hodnocení

0x

Mám takový pocit, že ne. Za 1. kvůli rozdílným rohzraním a za 2. kvůli rozdílé frekvenci, kterou by základní deska nemusela zvládnout.

doplněno 11.03.13 20:49:

Jestli sloty máš, zvýšení výkonu by být vidět mělo-

jaromir83*
hodnocení

mám na základovce sloty jak pro DDR2 800 tak pro DDR3 1333, jde mi o to jestli vůbec poznám případné zvýšení výkonu

Neskodilo by napsat jakou mas zakladni desku. To by se pak lepe radilo.

doplněno 12.03.13 11:54:

No, tak ja bych osobne upgradoval na 2x4GB, aby se to vyplatilo.

doplněno 12.03.13 14:17:

Pokud mas 32 bitovy system, tak si nacte pouze priblizne 3,2GB RAM a zbytek bude nevyuzity, ale pokud budes casem kupovat OS novy a bude 64 bitovy tak vyuzije celych 8GB. Jinak jestli mas SP2, tak si nainstaluj SP3. SP2 uz neni podporovany. Stahnes ho tu: microsoft.com/...

jaromir83*
hodnocení

ASRock G41C-GS made in Vietnam

2 sloty pro DDR2 800

2 sloty pro DDR3 1333

jaromir83*
hodnocení

2x4GB neuměj WIN XP SP2 ne? max 2x2GB. no nic, spíš koupím dražší grafiku nebo dvoujádro CPU vyměním za čtyřjádro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]