Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon BJC 70 - nereaguje s PC

Od: akr* odpovědí: 13 změna:

Zakoupil jsem si použitou tiskárnu Canon BJC-70. má dva kable, jeden do elektriky a jeden do pc. Není to Usb ale ten na šroubky, nevím jak se nazývá. Je potřeba stáhnout nějaký ovladač, nebo by již měla reagovat s PC? Scháněl jsem nějaké ovladače, něco jsem instaloval ale neůspěšně. Prosím o radu.

DÍKY

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Obecně řečeno - tiskárna musí být kompatibilní s operačním systémem. Podle OS je potřeba nainstalovat ovladač a další SW. Pokud tahle tiskárna nemá USB, pak má zřejmě sériové rozhraní, které se dnes už moc nepoužívá.

software.canon-europe.com/...

doplněno 11.03.13 20:21:

Samozřejmě se při výběru ovladače vychází z použitého OS. Z toho tedy vyplývá, že tahle tiskárna není kompatibilní s WinXP.

doplněno 11.03.13 20:37:

Přeinstalovat OS? To záleží na tom, jestli by ten OS byl kompatibilní s tvým PC. Pokud ano, pak by se mohlo stát, že sice budeš mít PC s funkční tiskárnou, ale nebudeš mít co tisknout, protože v tom PC nebude nic jiného fungovat.

akr*
hodnocení

Takže by po nainstalovani ovladače měla začít reagovat? Z Vámi zaslané stránky to nejde stáhnout, píši:

Your desired software might not be available in your preferred language. In that case, you can choose to download and install the English version or search for another language.

Z toho jsem pochopil že nelze stáhnout v českém jazyce, nejde to ale ani v anglickém!

Děkuji za odpověď!

akr*
hodnocení

Jedině když dám v kolonce systém - others , tak něco vyskočí. Jedna z možností je pro

Windows 3.1x, Windows 95, Windows 98, Windows Me

Já mám XP , bude to fungovat?

akr*
hodnocení

A to má být přenosná tiskárna určená téměř pro vše... :( škoda...

akr*
hodnocení

A bylo by možno přeinstalovat OS na požadovaný? Tak aby ta tiskárna jela?

Jedná se o rozhraní paralelní a ne seriové a ovladač obsahují windowsy. Stačí v panelech nástrojů vybrat - přidat tiskárnu, odškrtnout Plug and Play, vybrat port LPT1 (PC jej musí mít, nebo lze sehnat adaptér z USB portu), pak vybrat výrobce a model. Tiskárna BJC 70 tam je obsažena mělo by to chodit.

doplněno 11.03.13 20:42:

Jen doplním, tiskárna je z doby kdy ovladače byly téměř shodné na všechny modely a dělily se pouze na dva hlavní standardy IBM a Epson, proto je po otevření ovladačů ve windows takové množství výrobců a modelů, neboť ovladače k nim se liší minimálně ;)

doplněno 11.03.13 20:44:

Ten port se jmenuje LPT a má 25pinů nebo se mu také říka CENTRONICS

akr*
hodnocení

Opravdu, už reaguje s PC. ještě sice netiskne ale to už snad nějak dořeším. Díky za radu! málem bych ji zahodil :-D

akr*
hodnocení

Lze nějak opravit podávač papíru? Točí se to, ale papír to neveme... Jen když se tam násilím potlačí.

Já tvrdím, že opravit lze vše :D

Důvodů proč to nepodává, může být mnoho a takto na dálku těžko říci...

Vzhledem ke stáří tiskárny může být vada v podávacím kolečku (oběhaná nebo zpuchřelá guma), může být malý přítlak kolečka na papír, může být vada v převodech pohánějících podavač. Chce to prozkoumat detailněji co se při podávání všechno děje.

doplněno 11.03.13 22:19:

Nejsem si jist jak u tohodle modelu má podavač pracovat, mám dojem že to bere papír po jednom jen když se tam vsune. Podrobnější informace a postřehy kolem mechanismu mohu poskytnout během středy ;)

akr*
hodnocení

Když se chce, určitě to půjde! Počkám si na Vaši odpověď během středy. Mezi tím se tomu mrknu na střeva :-D

akr*
hodnocení

Tak jsem to dnes rozebral, vyčistil jsem lihem ten oválný podávač a tiskárná fíčí jako nová. Barvy byly asi špatné, inj. stříkačkou jsem vysál z předcházející tiskárny inkoust a stříkl do Canonky, černá se poté rozjela. Barevná ale i přez to že jsem ji doplnil nefunguje. Nicméně nevadí, stačí mi černá ale kdyby jste věděl jak na to, proč ne.

Nikde v nastavení tiskárny jsem ale nenašl čištění trysek, jak to bylo u předcházející Epsonky. Má vůbec takovou funkci? Protože jsou tam nepatrné bílé vynechávky.

Ještě jednou děkuji.

Jestli se nepletu tak BJC 70 patří mezi tiskárny co mají zvlášť kartridž na barvu a zvlášť na černou a podle potřebného tisku se musí mezi sebou ručně vyměnit. Ta druhá se musí uložit do speciální krabičky aby jí nezaschly trysky. Pokud netiskne jsou trysky zaschlé a to někdy může být problém rozchodit interním čištěním tiskárny, ale je nutno kartridž položit do horké vody (pozor položit tryskami do misky asi tak s centimetrem vody ) a nechat působit, pak je dobré něčím jemně fouknout do odvzdušňovacího otvoru (některé plnící sady měli k tomuto účelu malý gumový balónek).

akr*
hodnocení

To nevypadá... Viz foto

Canon BJC 70 - nereaguje s PC

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]