Nejste přihlášen/a.
dobrý den,jen tak obrazně bych se chtěl zeptat,který procesor by byl lepší na hry - dvoujádro 2,2GHZ nebo čtyřjádro 1,8GhZ? nevím přesnou značku těch procesorů ptám se jen tak obrazně,děkuji za odpověd
Přijde na to. Nejde jen o takt, ale také o velikost CACHE apod. Pokud byste zjistil přesný typ, bylo by to fajn.
Obecně se dá říci, že vícejádra jsou již hodně používána a hry je podporují (nechci psát, že jsou pro ně optimalizovány, tak tomu ještě není). Např. poslední 3D engine, který používá single core, je gembryo (Skyrim, Fallout 3).
Také je dobré si uvědomit, kde by se vlastně měl tento výkon procesoru projevit. Pokud byste měl výkonnou grafiku, tak na procesoru nemusí až tak moc záležet. Kde se počítá moc umělé inteligence, tam Vám zase moc nepomůže grafika. Dobře si vzpomínám, když jsem kdysi dávno upgradoval grafiku, a všechny hry šly výkonově nahoru, krom Medieval 1. Ale to se není čemu divit, počítaly se tam pohyby vojsk real-time na bojišti, proto mi pomohl až upgrade procesoru.
Zkuste zjistit ty typy a budeme vědět
ten 2,2 ghz je - Intel B960
ten čtyřjádrový vázně nevím přesně vím že to byl AMD ale přesný model bohužel nevím
Mám takový pocit, že přemýšlíte o laptopu, je to tak? Podle toho procesoru, co jste napsal Potom by bylo ouplně nejlepší vědět oba modely laptopu. Pokud se však mýlím a chcete to do desktopu, možná bych volil to 4jádro... ale fakt by to chtělo vědět typ. 4jádro od AMD na této frekvenci je třeba
a taky ho dávají spíše do laptopů...
ano,tento procesor to přesně je,nemohl jsem ho najít,jinak ano je to do laptopu, ten první by byl do Acer Aspire 5750ZG - 8GB ram , ten dvoujádrový procesor,GeForce GT630M..
A ten čtyřjádrový měl být do HP ale opět nevím značku nemohu ho už najít :D vím že měl 6gb ram,o něco slabší grafiku ale nad tím procesorem jsem dlouho uvažoval...
doplněno 14.09.12 22:50:*místo "nevím značku" mělo být nevím model ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.