Nejste přihlášen/a.
Díky za odpověď
vydedukoval by jsi z těchto údajú o mém počítači něco,co by se mělo dát případně zlepšit pro vyřešení mého problému? Podotýkám,že počítačům moc nerozumím.
Windows XP Profesional,AMD Sempron(tm) Processor 3000+ 1,81 GHz, 1,50 GB RAM.
RAMky by se ještě daly, ale procesor to chce alespoň 2 GHz dvoujádro, lépe čtyřjádro, (zatímco Tvůj je 1,8 GHz jednojádro)
a nenapsal jsi co máš za grafiku, ale vzhledem k procesoru to asi taky nebude nějaké dělo a tyto simulátory bývají hodně náročné právě na paměť grafiky, konkrétně u tohoto píšou minimum 512 MB a DDR3 nebo rychlejší (doporučeno 1 GB DDR5)
doplněno 11.03.13 22:56: praivo: já konkrétně tuhle hru neznám, díval jsem se na screeny a nepřišla mi nějaká nová a extra náročná, ale našel jsem to tady wiki.flightgear.org/... tak nevím
FlightGear moc náročný není, rozjel jsem to i na Intel Mobile Graphics 965 s 256 (myslím) MB sdílené paměti. Jestli se teda za tu dobu, co ho nehraju, nějako moc nezměnil.
doplněno 11.03.13 22:04:Ještě bych zkusil neschvál vypnout ten "Game Booster", co to udělá.
doplněno 12.03.13 20:48:Já mám totiž takový pocit, že ten "Game Booster" by mohl nějak zpomalovat i procesy, patřící hře samotné (nevím, kolik jich je).
Díky za odpověď.
FlightGear nejnovější verze má numero 2.10.0 Předtím byly verze 2.8.0, 2.6.0, 2.4.0, 2.0.0, 1.9,1, 1.9.0, 1.0.0, a ještě pár předtím,nebudu je vypisovat.já jsem měl nejprve verzi 1.0.0 z r.2008,ale pak se mi začala zdát chudá na scenérie a též letadla byla dost "ošacovaná".Tak jsem si nedávno stáhl verzi 2.0.0,která už je daleko hezčí co do vybavení letadel a hlavně mnohem hezčí a realističtější scenérie.No,a tato verze se mi už trochu kouše a pocukává se obraz,právě hlavně kvůli této plnější a realističtější scenérce.Prostě tato verze 2.0.0 je na hranici únosnosti mého počítače a když jsem zkoušel stáhnout nejnovější verze FlightGear,tak se mi to už načítalo skoro 5 minut a obraz se kousal a škubal jak blázen.Verze 2.0.0 se mi načítá 2 minuty,což ještě psychicky snesu.Jsem totiž od mládí obrovský fanda do letadel a mým koníčkem je letecké modelářství,jsem v modelářském klubu a létám s akrobatickými letadly na našem klubovém letišti.Mimo toho právě létám simultálně na FlightGear a mrzí mě,že mi počítač již neutáhne více jak tu verzi 2.0.0.Tak jsem se rozhodl napsat tady do rubriky dotaz,jestli někdo nevíte,co s tím. Tolik na vysvětlenou.
Přeji hezký den.
Dodatek - ten Game Booster mi zlepšuje sim tím,že mi při zapnutí simu automaticky vyřadí z činnosti cca16 programů,které jedou na pozadí.Mám jej teprve pár dní a je poznat jeho pomoc.
Zdravím,
dík za napsání.Co by to "koštovalo" nechat si dát do počítače tento procesor 2 GHz doujádro,nebo čtyřjádro?Jo,a teď mě napadlo - nebylo by rozumnější si tento let.simulátor raději zakoupit na DVD.Vím již že se prodávají též jemu podobné jiné letecké simy,např.Microsoft Flight 2004.Z DVD by to přece mél počítač daleko snadněji utáhnout,než když si to (sice zdarma) ztáhnu z internetu.Ptám se na vše laicky,protože jsem přes počítače vskutku laik.Tak co vy nato?
Přeji hezký den.
z internetu, DVD, CD, diskety, pásku, je to naprosto jedno, hra se tak jako tak nainstaluje na pevný disk a odtud se načítá.
Důležité je hlavně vědět, jestli je to procesor se socketem A nebo AM2. Obojí se už nějaké roky nevyrábí a tak by šly výkonnější sehnat poměrně levně např. na Aukru, ale jak říkám, je potřeba vědět, se kterými je deska kompatibilní.
Jako druhou věc by to chtělo zjistit jakou máte grafickou kartu, abysme ji mohli vyloučit jako největší brzdu.
Zdravím,
já jako počítačový neznalec vidím napsané tyto pojmy poprvé.Vůbec nemám tušení,co je to procesor se socketem A nebo AM2 a se kterými je deska kompaktibilní.A dále,jak mám zjistit jakou mám grafickou kartu?Já jsem rád,že umím na počítači alespoň trochu pracovat,o jeho technických parametrech nemám ani tušení.Potřebuji na toto prověření nějakého odborníka,nebo si to můžu zjistit sám? Můžete mi dát nějakou radu? Děkuji.
Možná se nestíhají načítat data z HDD, protože klasický HDD je hrozná brzda a ani poměrně pomalá RAM mu asi moc nepomůže. Možná se nestíhají načítat data do grafiky. Kdoví kolik je ještě ve swapu. Já mám teď 8 GB RAM, 4 jádro, SSD a stejně nic moc kvůli pmalé grafice. Sempron 3000+ je naprosto nevhodný (měl jsem podobný 3100+), je to jen jednojádro, takže stačí aby se probudilo cokoliv na pozadí a na FPS je to hned znát. Takže asi jedině snížit detaily, možná vypnout AA, vzdálenost vykreslované scény, atd. Nebo zkusit procesor i kartu trochu přetaktovat, což ale nemusí dopadnout dobře. Jediným skutečným lékem je lepší PC. Popravdě občas i v ekodvorech už se dnes dají najít lepší mašiny než je ta popisovaná (to nebrat jako ironickou poznámku, to je skutečně osobně ověřená pravda). Nebo zkusit kouknout na aukro na nějaké lepší díly a trochu upgradovat.
Díky za odpověď,
víte,já jsem laik a na běžnou práci mi počítař zdaleka vyhovuje.Jenže záliba v létání mě jednoho dne přiměla k tomu abych zkusil nějaký letecký.simulátor.No a narazil jsem - tyto simy z internetu jsou sice zdarma,ale jsou jak vidím také pěkně náročné na počítač.Z toho také vyvstal tento můj problém,který jsem se rozhodl napsat zde do poradny.Psal jsem to již dnes jednou,ale zeptám se Vás na tento názor: nebylo by rozumnější si tyto letecké slmulátory radší koupit na DVD,já si myslím,že by to počítač daleko snáz utáhl,ne?Než vrážet peníze do daleko dražšího hardweru.Takové DVD stojí cca 300 kč.Jsou i dražší a lépe propracované co se týče letadel a hlavně scenérie,ale já bych se spokojil i s tím trošku "horším",hlavně když to pojede bez nějakého kousání a cukání obrazu.Stáhl jsem si program Game Booster 3,který mi automaticky po spuštění simulátoru zastaví na dobu létání na simu všechny programy a soubory které běží na pozadí a po zkončení simu zase automaticky přepne počítač do normálního režimu.A je to dost znát!.A dále jsem provedl generální čistku počítače od různého "sajrajtu".Jako laik neumím více pro počítač sám udělat.A na lepší počítač momentálně také peněžitě nedosáhnu,takže jsem rád s tím co zatím mám.Proto jsem položil v této poradně tuto otázku.
Přeji hezký den.
Tak pokud se to musí stahovat v reálném čase z internetu, to bude asi to "jádro pudla". Předpokládal jsem, že se jedná o klasický simulátor nainstalovaný na PC. Jinak já sám jsem taky trochu blázen do létání a musím říct, že simulátory se reálnému letu vůbec nevyrovnají. Doporučuji místo hraní zajít na nějaké letiště s větroni a nechat se trochu povozit. Stojí to většinou pár korun, maximálně stokorun, jde jen o to se nebát, přijít tam a přímo s nimi se domluvit - zatím jsem se nesetkal s žádnými nepřístupnými typy, jsou to taky fandové a oni by stejně letěli, když přiloží pasažéra, nijak jim to nevadí. Někdy nechají pasažéra i chvíli pilotovat. A takový hliníkový větroň v termice, to je tak neuvěřitelný zážitek, že někdy ani jeden sáček nestačí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.