Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet od O2 nám nejde

Od: veq* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. máme internet od O2 (outů), který platí moje máma a bydlí pod námi v přízemí, my bydlíme v prvním patře. Internet máme mít 16 Mbit/s, ale v patře v nám se nám seká, nejde , a hlavně dceři v pokoji nejde vůbec, skype na komunikaci se jí při hovoru seká, je offline.. když jde do kuchyně či obýváku, jakžtakž to jde, když jde "dolů" k babičce, je to úplná báseň:D. Nevíte co s tím? Je mi to často k vzteku, dcera si stěžuje, musí chodit do obýváku, v pokoji nemůže být ani pět minut, protože jak říkám, nejde jí to.. *zed*
Děkuji za každou rozumnou odpověď. VeQ

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Podle popisu předpokládám, že dcera - resp. její počítač, je připojen wifi...

Problém není v poskytovateli (O2), ale právě v konektivitě na router... Pomoct může připojení káblem (jisté, ale nese sebou ztrátu mobility), přemístění routeru na ´vhodnější´ místo, připojení ještě jednoho routeru (další AP) do patra...

veq*
hodnocení

děkuji :D je prosím, nejsem žadný expert, můžete mi to říct česky? :D jinak dávám bodík za dobrou odpověď! :D
VeQ

mowla*

Zkusím to... ;)

Dcera - pravděpodobně, chodí s notesem z místa na místo a přitom je stále připojena - ano? Pokud ano, je připojena bezdrátově (wifi) k routeru, který je zapojen za modemem poskytovatele. Wifi je ale háklivé na kvalitu signálu a tomu u vás zřejmě překáží stropy (železobetonová deska?).

Pomohlo by (resp. mohlo by, je potřeba vyzkoušet) přemístit router na místo, odkud bude signál méně stíněn překážkami (schodiště, mezipatro). Určitě by pomohlo do stávajícího routeru zapojit kabelem ještě jeden a ten umístit do patra (jako ´pokračování´ wifi). Také by - určitě, pomohlo dceři do pokoje přivést kabel a napojit notes ´drátem´...

doplněno 14.09.12 00:19:

To Nutt: Výměna antény na routeru pravděpodobně nepomůže - limitní je ziskovost vestavěné antény (a výkon) wifi v notesu...

bena*
hodnocení

0x

Zkuste odpojit od elektriky modem (to je taková krabička) a znovu ji zapojit.

Jinak volejte zákaznickou linku O2 a dohodněte si návštěvu technika. pamatujte, že to ale bude něco stát. Končí-li Vám smlouva, zkuste vyhrožovat přechodem ke konkurenci.

Ještě dodám, že si můžete nechat zdarma zrychlit internet na 20Mbit/s :)

doplněno 13.09.12 18:12:

Ale předtím využijte radu mowly, je možné, je ta krabička (modem) postavena na nevhodném místě, ze kterého ten internetový signál nedoletí do toho pokoje. Zkuste tu krabičku přesunout nebo apsoň anténku natočit tak, aby to bylo lepší.

Nebo je možné koupit router, což je taková krabička s anténou a nastavit to tak, aby signál z krabičky 1 (modem) letěl do krabičky 2 (budoucí router) a z něj pak až do počítače. ten router (krabička 2) poslouží jako dokrývač. Ale instalaci takového "dokrývače" asi nezvládnete...

veq*
hodnocení

Ano bohužel, za internet platím určitou částku a chtějí nám jí až 2x zvětšit. vyhrožování nepomáhá, musíme najít jiného poskytovatele, ale to už je z jiného soudku :)
veQ

doplněno 13.09.12 18:11:

* teda, platí.. :)

ladaadal*

Děláš to špatně, můžu-li se do toho vložit. Vyhrožování nepomáhá. Mě tozlevnili, až když jsem jim zavolal a chtěl poslat papíry na zrušení, snížili mi to na určitou sumu a když jsem je požadoval pořád, stáhli to na 400,- měsíčně.

ladaadal*
hodnocení

0x

Někdy stačí router restartovat, někde na něm hledej tlačítko reset. A někdy to musím asi na minutu úplně vytáhnout ze zdi, tak občas pomáhá.

bena*

Jen ne reset! RESET není RESTART. RESET ho vynuluje do továrního nastavení!

RESTART = vypnutí a znovu zapnutí.

veq*
hodnocení

Zajímavé však je, že internet nejde jenom v dceřině pokoji, v ostatních místnostech ano.. :) :(

ladaadal*
hodnocení

0x

Aha, tak to bude wifinou, možná zkusit přenastavit. Návod je na cédéčku od O2.

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim, pokud jde u routeru odsroubovat antena tak by melo stacit koupit silnejsi. Investice par korun.
Hezky den NutT

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]