Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam takovy dotaz. Chodim do skoly, ve které je po celém prostoru pokriti wifi. Bohužel na ni toho moc pouzivat nejde pouze google, wikipedie, stranky skoly atp. Kdyz se prihlasim na wifi pise mi to pouze mistni sit a na internetu mi to otevre pouze vybranne stranky. Pokud by ste byl nekdo tak hodny a poradil mi jak to obejit, aby mi sel alespon youtube, fb a prinejlepsim i mmorpg hry. Predem dekuji za odpoved a doufam ze sem nikdo nenapise neco o tom ze ve skole se mam ucit a ne hrat hry (jde pouze o prestavky a volne hodiny!).
Jestli je ta blokace udělaná dobře, tak ji neobejdeš. A buď rád. Ze začátku by ses třeba opravdu snažil omezit jen na přestávky, ale za pár dní by ses nemohl dočkat konce hodiny, aby ses zas mohl připojit k FB, ... Takhle víš, že to prostě nejde a máš klid na učení a o přestávkách čas na spolužáky.
Jo to je sice pekny a je mi jasny ze to budu casem vyuzivat i v hodine, ale stale doufam ze mi tu nekdo poradi a kdyby ne tak si myslim ze na tydle veci jsem celkem zdatnej tak driv nebo pozdeji se tam snad dostanu. :D Ale budu rad, kdyz mi tu nekdo poradi prece jenom de o velkou usporu casu...
U nás na průmyslovce zablokovali http://facebook.com ale dalo se to obejít, když se připojilo přes https://... (zabezpečené připojení).
O přestávkách se má chodit na záchod, aby se pak nemuselo courat o hodině, o přestávkách se má člověk najíst a napít, aby o hodině pak neukusoval chleba a necucal pití a hlavně se má člověk o přestávce projít a trošku se protáhnout (narovnat záda) po tom 45minutovém sezení.
Jinak obejít to půjde, ale většinou je to těžké, školy to mají docela dost jištěné. Dá se to udělat přes nějaký free proxy server, ale pamatujte, že prohlížení přes nějaké čínské nebo ruské free proxy servery je docela dost pomalé a slouží spíše pro jiné účely.
Takže o přestávce dělej spíše užitečnější věci, než pořád čumět do Facebooku nebo prohlížet videa na Youtube (ono za tu přestávku toho stejně mnoho nestihneš). Vždyť tohle můžeš dělat doma až budeš mít hotový úkoly, ne?
Já tento krok ze strany školy podporuji a opravdu, ta škola to myslí dobře.
Chcete-li se připojovat prostřednictvím svého zařízení, dohodněte se s vedením školy nebo s adminem.
___ Pro Majsterjoe®: už jste kvůli žákům, kteří obešli nějaký zákaz, přeinstalovával/a školní síť?
Rozhodně Ti nehodlám radit, jak to obcházet, ale mohu Ti říci rovnou, že u nás na škole (byl jsem tam v kombinované formě studia, ne denní) vyrazili jednoho mladého deňáka. A vyrazili myslím definitivně, druhý dostal podmínku. Nepamatuji si přesně, co udělali, ale mám pocit, že jenom obešli úzus a navštívil stránky, které nesměli a bylo to bráno jako porušení bezpečnosti školní síťě, což bylo zakotveno ve školním řádu.
Ta síť byla samozřejmě zabezpečená, stránky filtrovány a kdesi cosi, nebyl to zákaz jenom takový jako "nedělejte to" Prostě se na to vyprdni a ani to nezkoušej. Na žádné kecy kamarádů ohledně proxify apod. se nenech nachytat, pokud není admin úplný trouba, bude vědět přesně, co se mu děje v síti a odneseš si to.
Stejně by Ti o přestávce v žádné MMORPG nevypadne meč +6 k hledání hub, tak to máš fuk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.