Nejste přihlášen/a.
Mám problém...
úplně nové PC (teď píšu ze starého) MB ASUS M2A-VM. Od prodejce jsem měl nainstalovaný Visty, vše běželo jak má, potom jsem připojil HDD ze starýho PC tak že tam byly 2, ale ve windowsu se nedetekoval. Vypnul jsem PC a znovu starej disk vytáhnul, potom zapnu a konec. neobjeví se nic, jenom hláška hdd je možná poškozen atd. Při spuštění instalačního DVD Vista mě to hlásí nenalazen HDD. Podívám se do Biosu a tam taky žádnej HDD. Po vynulování Biosu to samé. tak už nevím. Před instalací starýho hdd jel v pohodě. Dík za odpovědi.
Teď před chvilkou jsem nastavení v Biosu zkoušel - nestalo se nic. pořád to ukazuje při zapnutí disk boot failure a že mám vložit disk s OS.
Já mám právě úplně novou desku, tam bych problém neviděl. Napájecí ani datový kabel není nijak poškozen nebo nesprávně zapojen a před zapojením staršího disku všechno jelo v pořádku. Možná už vím v čem bude problém: jak jsem tam dával ten starší ATA disk nepřepnul jsem master na slave a PC nabootovalo z něj. Teď při zapnutí to hledá disk na IDE kabelu a ne na SATA. Bohužel jsem v Biosu nenašel nic kde by se něco dalo změnit. Možná by ještě pomohlo CD asus základní desky, ale tam je přostředí DOS a tomu skoro vůbec nerozumím. Asi bude nejlepší ten disk vyzkoušet jinde abych měl jistotu že on jede, ale všechny komponenty jsou několik dní staré tak nevím...
Ano, sice tomu neveřím, že by pevný disk byl poškozený, ale stejně ho vyzkouším jinde.
Ten kabel prozkouším i funkčně - zkoušečkou.
Už jsem zkoušel v Biosu různý varianty, a zrovna teď jsem vyzkoušel bootování přepnout prioritně na prvním až třetím místě na disk ale taky nepomohlo.
Nový disk se ne a ne rozjet. Zkusil jsem ještě jednu věc, odpojit nový a připojit na IDE starý a přepnout na slave. Potom se starší disk v Biosu ukázal a začal komunikovat. Jenže na něm mám Windows ME takže mě čeká zdlouhavá procedura: zálohovat starší pevný disk na CD-R (jinou možnost nemám), zformátovat, přehodit do novýho PC a nainstalovat Visty. Nový disk (pokud po vyzkoušení v jiným PC pojede) ten si nechám na data a OS pojede na starým s20
GB. No a pokud Nový disk pojede jak má tak vyzkouším nějakou tu diagnostiku, to se konečně do Windowsu dostanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.