Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - instalovat programy na něj?

Od: prochy odpovědí: 11 změna:
Dobrý den chci si koupit externí disky protože v počítači mám málo místa na místním disku a proto se chci zeptat jestli půjdou rovnou z cd instalovat hry na ten externí disk tak aby to nezaplnovalo místo v pc.díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Instalovat programy přímo na externí disk není problém - ale určitá část instalace stejně půjde obvykle i na systémový disk (např. registry a knihovny).

doplněno 12.09.12 23:27:

Na druhou stranu můžete stávající instalace reinstalovat na external a tím interní disk uvolnit.

doplněno 13.09.12 15:17:

Co "jak"?

doplněno 13.09.12 16:15:

Aby se vůbec nezaplňoval, musel by ext. disk být i systémový - což asi není účelem... Na systémový disk jsou instalovány minimálně konfigurační soubory a knihovny, což je ale ve srovnání s celou instalací mizivá kapacita...

Takže SW lze z interního disku odinstalovat a disk vyčistit (smazat ´zapomenuté´ zbytky a defragmentovat). Poté nainstalovat na externí, zejména SW méně používaný.

prochy
13.09.12 15:10
hodnocení

a jak?

prochy
hodnocení

jak reinstalovat na externi disk. tak aby se misto na internim disku vubec nezaplnovalo

prochy
hodnocení

a pujde rovnou na externi disk naistalovat gta iv když ma vetši kapacitu a hrát tu hru z ex. disku?

mowla*

Já ´nehraju´, takže GTA IV neznám, ale počítači je ´jedno´ (pokud už běží OS), jestli je disk externí nebo interní - takže vejde-li se hra kapacitou instalace na disk, půjde odtamtud spustit i hrát.

doplněno 13.09.12 18:49:

No - 16 GB se na běžný dnešní disk vejde ´jako fík´...

;)

prochy
hodnocení

gta iv ma 16 gb

hodnocení

1x

Na exterák hry neinstaluj! Bude to pomalé (opravdu hoooooodně pomalé) a navíc pokud disk odpojíš a jindy zase zapojíš, tak mu může systém přiřadit jiné písmenko a hra ti nepůjde. Dá se to nastavit ale pro laika je to složité. A pokud během hraní omylem třeba hrábneš do kabelu (taky už se mi to párkrát stalo) tak ti hra hodí chybu a příjdeš o rozehranou misi.

praivo*

A s trochou štěstí i o víc (už se mi stalo, že se disk po tomto tvářil jako nenaformátovaný, a s tím tazatel podle stylu dotazu nic neudělá).

hop®
hodnocení

0x

Ano, lze to, ovšem pak při hraní her budete limitován rychlostí USB portu při přenosu "herních" dat...

Spíš bych doporučoval si na exterňák dát instalace her, dokumenty a ostatrní "bordel" z interního diku a hru mít na lokálu, po dohrání si "sejvy" zazálohovat a nainstalovat další gamesku na lokál...

prochy
hodnocení

jako mate na mysli naistalovat hru na externi disk a jen ikonu hry na plochu a mit tak zapojenej exter. disk?

jirbar*
hodnocení

0x

Měl jsem 3x instalovaný OS XP. 2x na HDD v PC a jednou na externím disku v SATA boxu takže žádné zpomalení. Při spuštění boot.ini se OS nechal vybrat. Výhoda že když to někdy "lehlo" tak stačilo spustit další OS. A taky jsem se v hlavním OS dokázal spuštěním dalšího OS zbavit nevymazatelných souborů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]