Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konfigurace obrázků před tiskem

Od: rejcka odpovědí: 13 změna:

Potřebovala bych poradit, jestli lze dát víc obrázků na jeden papír před tiskem. Možná jsem to dřív uměla, ale už nevím jak na to. Dám TISK a vyberu velikost /třeba 9x13/ a jak tam pak dostat další 3 fotky? Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Z jakého programu tiskneš? :-D

Ale - obecně to bývá v Nastavení tiskárny (po zvolení Soubor - Tisk) položka se jmenuje Počet stránek na list (nebo obdobně)...

rejcka
hodnocení

Z fotogalerie Win.

rejcka
hodnocení

V nastavení tiskárny mám jen nastavení jazyka. Nejde mi to.

patronka*
hodnocení

0x

Můžeš je buď upravit v programu Picasa jako koláž, nebo postupně vkládat na list ve Wordu :

vložit => obrázek => ze souboru. Tam dají i pobrázky kombinovat s textem . Patronka

rejcka
hodnocení

Stále nevím jak na to. Přikládám foto. Jak dát ty dvě fotky před tiskem na jeden papír?

Konfigurace obrázků před tiskem
ladinpraha*

Jak píše Patronka*palec*, používám obě možnosti, buď grafický nebo textový editor, podle toho, jak má výsledek vypadat.

1. V grafickém editoru si otevřu nový soubor, jeho rozměry nastavím na A4 a vedle něj si otevřu obrázky, které do něj chci dát. Tyto obrázky pak zkopíruji do tohoto nového souboru, upravím, oříznu a vytisknu.

2. V textovém editoru si otevřu nový soubor a přes funkci Vložit - Obrázek do něj vložím požadované foto. Poskládám, upravím a vytisknu.

mirex*
hodnocení

0x

Možná by pro tebe bylo jednodušší vložit obrázky na stránku, třeba ve Wordu, Wordpadu apod. Můžeš s nimi hýbat, měnit velikost a celé to uložit. Tisk je potom jasný.

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak jak to děláš je to dobře, napravo máš rozložení a když dáš víc fotek na papír, tak by se ti měly objevit na výběr i ty další. Ale mám dojem, že musí být všechny ve stejné složce, nejde jednu z jedné a druhou z jiné složky, to bys pak musela opravdu použít nějaký program.

rejcka
hodnocení

No právě to dělám a nejsem schopna je jakkoli přiřadit k sobě. Už jsem z toho na palici.

ladaadal*

A co ty možnosti vpravo dole? Co se tam objeví? Co to máš za woknowsy (operační systém)?

doplněno 20.03.13 10:52:

Já chápu, co po mě chceš. Proto se ptám na systém. Jestli mám tady nebo doma stejný, tak to vyzkouším a napíšu.

rejcka
hodnocení

Jo, to mi udělá velikost obrázku, ale jen jednoho. Když na to kliknu, tak aktuální obrázek se dá do toho rohu ve velikosti na kterou kliknu. Ale jen jeden. Já bych brala třeba 4 různé na 1 stránku.

rejcka
hodnocení

Mám Visty a fotky ve Win fotogalerii a tiskárnu Epson Stylus SX230.

ladaadal*

Sakra, to ses teda trefila. Mám přístup k mašinkám s XP, 2000, 7 a 8, ale s Vistama nic nemám. Tak to budeš muset počkat na někoho jiného. Ale rozhodně to jde tak, jak popisuješ, vím, že jsem to tak kdysi taky dělal. Jen ne v těch Vistách.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]