Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
využíváte pro získání aplikací do svého telefonu android market, nebo Google Play? Je to bezpečné? Platí se za to nějaké stálé poplatky, nebo jen při stažení bezplatné aplikace, pouze za stažení dat?
Díky.
Nic není 100% bezpečné. I zde se vyplatí být obezřetný. Spousta aplkací třeba vyžaduje přístup ke kontaktům přestože je vůbec nepotřebuje.
ano je treba si procist jaký a kam má přístup aplikace.
Jednou jsem si stahnul aplikaci která mela pristup k sms a sama odesílala sms na placene cislo.jeste ze u ni byla napsana zprava ze se plati az po 10 odeslane sms vcas jsem to zrusil a odinstaloval.
Nejhorší jsou aplikace s podivným puvodem ktere nejsou na marketu
Máte na mysli původní Android Market, který se teď jmenuje Google Play (takže je to vlastně jedno a totéž)? Nebo Android Market.cz?
Osobně si tedy stahuji aplikace přímo od tvůrců Androidu, tedy z Google Play. Přijde mi to logičtější a bezpečnější. Aplikace jsou testovány a pokud jsou závadné (ve smyslu ohrožení bezpečnosti), tak se do Play ani nedostanou, případně jsou okamžitě staženy (a to údajně i z telefonů zákazníků, kteří si je stáhli).
Co se týká plateb... pokud je aplikace bezplatná, tak platíte (nikoliv nutně, záleží na způsobu připojení) jen za přenos dat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.