Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám zakázané v notebooku Windows xp aktualizace.Aktualizace mi nějak nechybí (PC si oně neřek atd..).Mě by zajímalo,jestli to má nějaký vliv na výkon.Děkuji za odpovědi.
Automatické aktualizace určitě povolte. Některé opravují chyby ve Windowsu, většina jich zalepuje díry, které jsou pak snadno zneužitelné malwarem. A věřte, že s některými druhy malware /třeba s backdoorsy/ mají antiviry opravdu problémy a kolikrát, než se antivirové společnosti vzpamatujou, může být pozdě. Typický příkald byl třeba Conficker - kdo aktualizoval, měl klid, kdo ne, byl v ohrožení. Antivirové společnosti než se vzpamatovaly, tak to chvíli trvalo.,
Takže aktualizace povolit a nainstalovat všechny dosud vydané!
P.S.: Pokud máte nelegální Windows, zvažte buď jeho nákup nebo zvažte přechod na Xubuntu, což je operační systém, který je zdarma, uživatelsky přívětivý, v češtině a je bez virů, nemusíte ho pořád čistit a defragmentovat, více na www.xubuntu.cz
doplněno 09.09.12 21:32:Lubuntu je příliš osekané, to je dobré pro starší počítače. Ale vzhledově k Windows daleko nemá.
Ale tady je návod, jak si *buntu učesat aby vypadalo podobně jako WIndows: wiki.ubuntu.cz/...
Dobře,aktualizace povolím.A nemůže se stát,že by nějaká aktualizace byla nějak škodlivá a zbrdila mi systém? Jinak Windows mám legální.
A ještě mám jednu otázku.Když vypnu notebook a vytahnu ho z elektriky a zase ho do elektriky dám a zapnu,tak se mi změní datum a čas.Když ho vypnu a nechám v elektrice,tak se mi čas nezmění.Baterka mi nefunguje.Myslíte,že to je baterkou?
Je to baterkou, ale vnitřní (ne tou vyndavací a zastamdací), která udržuje chod interních hodin. NB je pravděpodobně starší a i tato baterie stárne a občas odejde do věčných lovišť. Ovšem nevím, jestli její výměna bude rentabilní...
Mělo by se to vyplatit, tak složitá by výmměna být neměla.
BTW mám tu notebook vyrobený někdy okolo 1998 (Asus L72000), ve kterém pořád vše funguje (kromě disku - vyměněn za větší), dokonce i obě baterie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.