Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktualizace - notebook

Od: radlik2* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,mám zakázané v notebooku Windows xp aktualizace.Aktualizace mi nějak nechybí (PC si oně neřek atd..).Mě by zajímalo,jestli to má nějaký vliv na výkon.Děkuji za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Automatické aktualizace určitě povolte. Některé opravují chyby ve Windowsu, většina jich zalepuje díry, které jsou pak snadno zneužitelné malwarem. A věřte, že s některými druhy malware /třeba s backdoorsy/ mají antiviry opravdu problémy a kolikrát, než se antivirové společnosti vzpamatujou, může být pozdě. Typický příkald byl třeba Conficker - kdo aktualizoval, měl klid, kdo ne, byl v ohrožení. Antivirové společnosti než se vzpamatovaly, tak to chvíli trvalo.,

Takže aktualizace povolit a nainstalovat všechny dosud vydané!

P.S.: Pokud máte nelegální Windows, zvažte buď jeho nákup nebo zvažte přechod na Xubuntu, což je operační systém, který je zdarma, uživatelsky přívětivý, v češtině a je bez virů, nemusíte ho pořád čistit a defragmentovat, více na www.xubuntu.cz

doplněno 09.09.12 21:32:

Lubuntu je příliš osekané, to je dobré pro starší počítače. Ale vzhledově k Windows daleko nemá.

Ale tady je návod, jak si *buntu učesat aby vypadalo podobně jako WIndows: wiki.ubuntu.cz/...

praivo*

Spíš Kubuntu nebo Lubuntu, více se podobají Woknům.

radlik2*
hodnocení

Dobře,aktualizace povolím.A nemůže se stát,že by nějaká aktualizace byla nějak škodlivá a zbrdila mi systém? Jinak Windows mám legální.

bena*

Ne, to vůbec nehrozí... Aktualizace nikdy není škodlivá a že by brzdila systém? To nikdy jsem nepocítil a kolikrát některé aktualizace opravují výkon k lepšímu.

radlik2*
hodnocení

Tak díky moc ;)

radlik2*
hodnocení

A ještě mám jednu otázku.Když vypnu notebook a vytahnu ho z elektriky a zase ho do elektriky dám a zapnu,tak se mi změní datum a čas.Když ho vypnu a nechám v elektrice,tak se mi čas nezmění.Baterka mi nefunguje.Myslíte,že to je baterkou?

hop®

Je to baterkou, ale vnitřní (ne tou vyndavací a zastamdací), která udržuje chod interních hodin. NB je pravděpodobně starší a i tato baterie stárne a občas odejde do věčných lovišť. Ovšem nevím, jestli její výměna bude rentabilní...

praivo*

Mělo by se to vyplatit, tak složitá by výmměna být neměla.

BTW mám tu notebook vyrobený někdy okolo 1998 (Asus L72000), ve kterém pořád vše funguje (kromě disku - vyměněn za větší), dokonce i obě baterie :)

bena*

Ta baterka není drahá, je to otázka ani ne 30 Kč. Ikdyž odborník si ještě zaúčtuje asi práci - musí se notebook rozdělat.

radlik2*
hodnocení

aha,to se už do tohoto notebooku neoplatí kupovat.A kolik to vubec stoji?

radlik2*
hodnocení

A ta práce by stala kolik cca?

praivo*

Viděl bych to na max. celkem 250,- ;)

radlik2*
hodnocení

Pardon,nevšiml jsem si, že jste napsali :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]