Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , poslední dobou mam hrozně pomalej noťas , zničeho nic se načítání všeho( programy , internet , úvodní nastartování ) tak o 70% zhoršilo . Poradí někdo nějakej postup jak to odstranit ,nebo zjistit čím to je? Díky
Stáhni si program CCleaner a pročisti PC i registry. Pak udělej defragmentaci disku.
doplněno 08.09.12 16:22:Odinstaluj všechny nepotřebné programy a z plochy smaž všechno co tam není nutně potřebné (měli by tam zůstat pouze zástupci a koš).
doplněno 08.09.12 21:48:Avast BÝVAL dobrý. Ale poslední dobou je na nic. A totálně mě dodělalo, když mi s aktualizací (aniž by se ptal) nacpal do počítače Google Chrome. Pokud Google Chrome nepoužíváš (zásadně ho nedoporučuji používat), tak se podívej jestli ho nemáš nainstalovaný a popřípadě ho odinstaluj.
A co třeba Linux (např. Ubuntu - www.ubuntu.cz).
Již je to plnohodnotný operační systém, který si po sobě uklízí (Win XP neuklízí), takže jede pořád stejně svižně. Ihned po instalaci máte k dispozici vše, co potřebujete k práci, vše je plně funkční a zdarma - FireFox, OpenOffice.org (texťák, tabulky, prezentace), video s kodeky, vypalovací program, rozbalování archivů, čtečku PDF a mnoho dalšího. Ihned po instalaci fungují všechny periferie bez nutnosti instalovat kodeky (tiskárny, skenery, zvuk, obraz, apod.). Má emulátor windows. Neexistují viry, proto se neprogramují ani antiviráky, které tak nespomalují počítač. Protože je to otevřený systém, stále je ve vývoji k vyšší dokonalosti (např. nejlepší OCR, úspěšnost 99%, jsem našel až v Linuxu a navíc zdarma). Ale hlavně nemá viry .
Nic proti Linuxu, ale dovolím si jemně oponovat... S první a druhou větou ne - nemám s Linuxem tolik zkušeností, abych na rozporování v nich obsažených tvrzení mohl byť jen pomyslet...
Ovšem s dalšími tvrzeními polemizovat mohu...
1.Ihned po instalaci - není to pravda... Je zřejmě málo zařízení, která ihned nefungují, ale jsou taková a k nim se ´poté´ o poznání hůř hledají drivery a nebo je dokonce nutné modifikovat soubory systému (ač už dávno není nutný vi, nejde o činnost pro běžného uživatele přátelskou). I když musím přiznat, že i sami výrobci HW čím dál častěji dodávají ovladače i pro Linux, nejen pro Windows.
3.Neexistují viry - ale existují... Jen jich (ani zdaleka) není tolik, co pro Win - stejně jako není tolik linuxových instalací na PC, jako je instalovaných Windows. Prostě se tvůrcům virů nevyplatí programovat třeba softíky DDoS, když počítačů pro ně využitelných je tak ´málo´... Respektive - provést DDoS atak přes Win-stroje je výrazně snazší...
4.Se neprogramují antiviráky - ale programují... Důvodů je několik - od snahy ´antivirových firem´ proniknout do povědomí komunity ´linuxáků´ přes možnost antivirové ochrany ´woken´ z ´bezpečí´ hostitelského serverového systému po skutečnost, že na Linuxu mohou běhat viry pro Win - díky -
2.Emulátoru Win - Linux emuluje prostředí Windows, tedy umožňuje spouštět Win-programy a tedy - i - viry...
Jak už jsem uvedl - nic proti Linuxu, jen některé paušalizace jeho propagátorů prostě nejsou pravdou - přesto nepochybuju o tom, že Linux je výbornou alternativou drahého (a pomlouvaného - ať už právem či ne) ´majkrosoftího produktu´... A čím více bude rozšířený mezi ´obyčejnými´ lidmi, tím bude zajímavější - i pro tvůrce virů...
K ´podivnému´ pořadí bodů v tomto příspěvku - jejich číslování ´kopíruje´ pořadí výskytu jednotlivých citací v příspěvku, na nějž reaguju. Jejich reálné pořadí pak posloupnout mých vývodů...
Echm...mýty&polopravdy
1) Většina zařízení ihned po instalaci funguje, pokud ne, tak zřejmě není podporováno (to se mi safra dlouho nestalo, že by něco nefungovalo pod Ubuntu nebo jeho derivátech).
2) Wine NENÍ žádný EMULÁTOR! (Wine is not emulator - to je zkratkové slovo, jako třeba Čedok) - kdo má Wine, může se vystavit nebezpečí infekce, ale linuxová distribuce jako taková se nezaviruje - viry jsou pro Windows, ne pro Linux, tak napadne jen Wine. To lze odinstalovat a zase znovu nainstalovat.
3) Neexistují viry - existují, ale jsou velmi zastaralé a nefunkční. Kdo má novější aktualizované linuxové distribuce, netřeba se bát. Dá se tedy říct, že viry pro Linux nejsou.
4) Antiviry pro Linux jsou z jediného důvodu, a to kvůli Windows. Linuxové počítače/servery jsou často nasazovány jako firewall, který je první "obranná linie" pro Windows. Nebo často lidé mají dualboot Linux&Windows a když Windows se zaviruje, Linux ho musí vyléčit. Ale pokud mám na počíatči jen linuxovou distribuci a nepoužívám Wine, tak antivir je zbytečnost. Kdo používá aplikace přes Wine, které se připojují na internet, tak tam lze o antiviru přemýšlet, postačí však ale ClamAV bez rezidentu. Pokud ale pod Wine spouštím výukové programy nebo nějaké aplikace/hry, které se nepřipoují na net, antivir je zde zbytečný.
Já Ubuntu nebo jeho deriváty (hlavně Xubuntu) vždycky doporučuju lidem, co za mnou přijdou, že jim zčernalo pozadí na Windows a nebo když si koupili počítač bez OS, tak jim Linux doporučím, pokud se nebrání. A spousta lidí je spokojená a "nekouká na svět jen skrz wokna".
Stakni si CCleaner a pročisti tempy (apod.)... Jaký máš antivir?
doplněno 08.09.12 18:39: No - počkej - to´s čistil nějak móc důkladně...
Co ten antivir? A co´s v Ccleaneru zaškrtnul/odškrtnul?
doplněno 08.09.12 19:38:Avast je OK - zkus ještě test po restartu, některé ´breberky´ se schovávají...
Ccleaner - ´párkrát´ jsem ho už použil - a nikdy mi neodmázl nic, co by bylo ´potřeba´, v defaultním nastavení v podstatě promazává jen tmp adresáře a ´odpadky´...
doplněno 08.09.12 22:07:Já si na Avast nestěžuju - je pravda, že se mi nestalo, aby mi nacpal Chrome (nemám jej) a aktualizace si instaluju manuálně (ale to u všeho, neexistuje, aby se mi v mašině něco ´hrabalo´ jen tak), pokud jsem si vědom, tak breberku zatím nepustil...
Hope, dík - ale u mne mu pšenka nepokvete - automaticky nesmí nic... A když mne dožere, posviští...
Mowlo, Avast se opravdu zhoršil a začíná být agresivní, dávej si na něj pozor! Fakt!
Mowlo, u mne ani nezasvištěl, mám koupené AVG a jsem spokojen...
CCleanerem a jeho špatným nastavením,uděláte tolik škod až se budete divit...máte pocit že Defraggler není agresivní
program?
odmítněte Google Chrome a nechte IE...směšné: novinky.cz/...
zástupci na ploše?...to platilo snad pro Win98...ale dnes?
další odstavec si ani nezaslouží komentář...to snad ne?
efekty ano...
vám bych teda mrknout nenechal...zapoměl jste tazateli přidat odkaz na prográmek vzdáleně ovládající PC...
Nikdy jsem neřešil problém, kdyby CCleaner stál za nějakými problémy či smazal něco, co neměl. Defraggler je defragmentotátor disku, jak ten může být agresivní? To mi prosím vysvětlete.
Google chrome o svých uživatelích odesílá citlivá data, IE toto nedělá. A že v IE je nějaká díra? Ta je v každem programu. Ale Microsoft na ni upozornil a vydal prozatimní řešení, než vyvtvoří aktualizaci:
Ne, platí to v pro Windows 7, nejen pro WIndows 98.
Projet počíatč antivirem není nikdy na škodu a zvlášť při podezření, že je počítač pomalý.
A že byste si ode mne nenchal opravit počítač, to je Vaše věc.
P.S.: TeamViewer mám a přes něj jsem několika lidem opravoval počítač na dálku. Nikdo si nestěžoval, naopak děkovali
P.S.S.: I opoziční názor se dá vyjádřit slušnější formou, to byste si měl uvědomit. Nemyslete si, že jsem ty útoky a provokace vůči mé osobě neviděl. Je to vážně vážně nechutné a akorát poškozujete tuto poradnu.
Nikde nevidím "CCleaner -> Nástroje -> Start a deaktivovat všechny položky, které se nemusí nutně spouštět při startu systému".
doplněno 09.09.12 22:09:A asi by neuškodilo jít na fórum viry.cz do sekce "Řešení problémů" (nebo tak nějak se to jmenuje) a nechat si zkontrolovat log z RSIT (mají na stránkách i návod).
Ano, já ten log klidně sjedu, myslím si, že jsem celkem pečlivý a nehledám pouze škodlivé součásti, ale i ty zbytečné, takže lidé jsou pak šťastni, že mají rychlejší počítač.
Akorát místní Admin se chová jako despota v orientální despocii a tak raději ten log z RSITu mi pošlete přes Vnitřní poštu, protože mám obavu, že až ho objeví, tak ho smaže. A vysvětlovat mu, že je to pro dobro lidí, je jako házet hrách na stěnu. Vymlouvá se stále na to, že to tu zabírá dost místa, ale kolikrát hloupé zbytečné diskuze tady nechává...
PRAIVO: Proč zbytečně odkazujete tazatele k nějaké konkurenci, když na této poradně máme své odborníky?
P.S.: Na Vámi zmíněném webu je časová odezva řádově někde jinde, zde jsou relevantní odpovědi daleko rychlejší...
tak pánové je to hrůza , wifi nefunguje , připojení mam jen na kabelu a když stáhnu aktualizace Windows , tak se odpojím a NB nenajde žádné připojení a prostě se nepřipojím k internetu . Druhej NB běží . Když dám obnovit systém tak zase internet funguje ,ale wifi pořád ,né . Ta rychlost NB je pořád hrozná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.