Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod MC na CD

Od: skrob® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, můžete doporučit soft na převod MC na CD? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Stačí ti kterýkoliv nahrávací soft pokud budeš to cd vytvářet z mp3 (nebo pak to mp3 převádět). Jmenovitě třeba goldwav...
acemcintosh*
Mám takový pocit že tazatel chtěl pomoci s převodem MC audio kazet na CD;)
Je to jednoduché. Stačí mít nějaký kazetový magnetofon, pak si musíš sehnat kabel, který má na obou koncích 3,5mm jack (bohužel si nevybavuji jeho specifický název) a jeden konec pak zapojit do magnetofonu (do zdířky pro sluchátka - zvukový výstup) a druhý konec zapojit do počítače, resp. do zvukové karty do konektoru zvukového vstupu (modrá zdířka).
Pak spusť program Záznam zvuku, který nalezneš ve Start/Všechny programy/Přislušenství/Zábava. Tam si nastav vstupní zařízení na zvukovou kartu a stiskem tlačítka Record můžeš začít vesele nahrávat...výsledek si poté uložíš (pozor, jde to jen ve formátu .waw, ten docela dost zabírá, ale je kvalitní) a pomocí některého vypalovacího programu (možná to umí i Windows Media Player - neověřeno) to vypálíš jako hudební CD (třeba Nerem). A to by mělo být všechno.
P.S.:I když to bude asi zbytečné, přesto pokud plánuješ MCčka převádět opravdu často, mohu doporučit kazetový magnetofon do 5,25 šachty v počítači: conrad.cz/... . Rozhodně se ale nejedná o levnou záležitost(skoro 4000 Kč:D), takže je to spíše pro vážné zájemce;). Jinak samozřejmě k výše uvedenému postupu stačí jakýkoliv magnetofon, třeba i walkman za stovku;).
Kdyby chtěl poradit postup tak se neptá na doporučení softu ;)
acemcintosh*
No jo vlastně, to je pravda. Sakra, zase jsem si to špatně přečetl:-[. Njn, to je ta zbrklost...ale co, snad se ten postup někomu bude hodit;)
Nebojim se toho že by se ztratil *smich*
hodnocení

Díky pomohlo mi oboje
kalamo
Ahoj, chtel bych se jeste zeptat: propojil jsem to, z repro to hraje pekne, ale kdyz to nahraju do pc (treba pres Audacity nebo Goldwave) je tam vyrazne sumeni a hudba hraje minimalne. Je to v nastaveni softu nebo spatny kabel? Dik.
hmmm ja bych zkusil kouknout do vlastnosti zvuku/ konkretne na zaznam a polozku line-in cili tam co mas ten propoj a to bude určo zeslabené
kalamo
dik za napovedu, uz to jde...uz jsem to sice zesiloval, ale stale jsem nechal zatrhnutej micofone :( jen jeste nevim, v audacity mi hraje jen L i kdyz mam stereo kabel? Ze repraku to jde L i P. Ma to tak byt?
Nejdříve bych v tom záznamu kouknul zda nemáš vyvážení L/P pouze na jedné straně- je to hned nad hlasitostí, pak bych kouknul na nastavení...
kalamo

sry ze otravuju, jsem trubka, moc tomu nerozumim...uz to mam...jeste se zeptam jake je nejlepsi nastaveni pro nahrani (vzorkovaci frekvence atd.). A jde v softu prevest mono na stereo, mam old kazetu, kde uz je spatny zaznam (hraje jen z jednoho repro)?

já nejsem audiofil, takže mě vždy stačily střední hodnoty, takhle ti to od oka neřeknu. Řikal jsem ti až koukneš na nastavení záznamu L a P..pokud ti to jinak hraje na oba tak by to bylo divné...

lukyn1811*
Nastav si 96000 hz a hloubku 16 bit, což bohatě stačí na vysoce kvalitní záznam. Jo, a šum se dá odstranit i dodatečně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]