Nejste přihlášen/a.
Našla jsem odborné fórum o pěstování amaryllisů. Chtěla jsem se registrovat. Registrace se nedaří, prý mě blokuje nějaké stop forum spam.
Rozhodně se nepovažuji za šiřitele spamů. Kdepak může být problém?
Je možné, že nějaký spammer má ´stejnou´ IP, jako je ta, ze které se připojuješ. A nebo máš na počítači nedopatřením ´něco´, co využívá tvé připojení přímo ke spamování.
1. projeď si počítač antivirem, ale buďto něčím, jako je Avast -. Test po restartu (tedy test, který se provádí před najetím Win) a nebo pro test nabootuj ´odjinud´ - z určitě čistého systému
2. pokud sdílíš připojení s někým dalším (např. pomocí wifi routeru), tak i ten(ty) další počítač(e)
3. kontaktuj admina daného fóra, aby ti tu blokaci ´ozřejmil´ a případně se s ním dohodni na odblokování
Děkuji.
ad 1. Avast používám, nedávno byl navíc nějak aktualizován, nebo se inastalovala nejnovější verze, nevím přesně.
ad. 2. Žádné wifi
ad 3. není tam uveden žádný kontakt na admina, ale má to nějaké spřízněné nebo jinak spojené stránky, asi ze zeptám tam.
doplněno 06.05.13 11:03:A ještě mě překvapuje, že mě nic neblokuje tady na poradně. Alespoň já předpokládám, že tady je ochrana před spamy nějak propracovaná, protože je nejen pravděpodobné, ale je to i fakt, že sem chodí všelijací šprýmaři.
A tamto je odborné fórum skupiny kytkařů, není úplně jednoduché ho vůbec najít. A hned taková opatření!
Ad. 1. Avast spouštěný po startu Win nemusí umět některé ´breberky´ zachytit (mohou se natáhnout dříve a maskovat) - proto je součástí Avastu Test po spuštění, který se spouští před Win samotnými.
Ad. 2. Tím se vylučuje ´otrava´ v okolí, ale přesto může IP přes providera být pro několik připojených uživatelů stejná (pokud nemáš veřejnou IP).
Ad. 3. Nějaký by na admina či majitele uveden být měl.
Zřejmě jde o ´uzavřenou´ skupinu diskutérů,kteří nechtějí být příliš rušeni.
Bimbam, mně se něco podobného stalo včera večer zde na Poraďte.cz.
Pomohlo mi zavřít prohlížeč, odpojit se od internetu, znovu se připojit a znovu otevřít prohlížeč. (Poskytovatel internetu Vám pokaždé přidělí jinou IP adresu. Je možné, že z té předchozí ve zmíněném fóru někdo psal nevhodné příspěvky nebo spamoval.)
Děkuji za radu, možná vyzkouším zítra, až zase ráno zapnu stroje.
Ale mezitím jsem v diskuzi na tom fóru našla nějaké příspěvky o nežádoucím blokování a také jsem tam našla mailovou adresu na jednu aktivní členku. Už jsme v kontaktu, slíbila mi, že bude informovat někoho, kdo to tam vede. Asi to není admin, asi ani admina nemají, rozhodně není na stránkách jediný odkaz.
Kdoví, kam to chci vlastně vlézt !
sem:
Admina mají, je jím jakýsi Eda: amarylis.hys.cz/... - jediný člověk ve skupině administrátoři. Ovšem kontakt na něj není.
Z moderátorů je jediný kontakt na nějakou Evču, a sice: eaj.prochazkovi - seznam.cz
Právě Edovi má předat můj mail jedna z uživatelek toho fóra. Její adresu jsem vyhrabala někde v příspěvcích. Zatím se neozývá, nevadí.
Mimochodem - právě na tomhle fóru jsem se konečně dozvěděla správný název kytky, co mám v avataru. Zřejmě je docela vzácná, tak se chci i pochlubit.
IP se tak rychle nemění - aspoň podle mých zkušeností je přidělována (obvykle) na 24 hodin a při release je přidělena táž. I když, možná, jak u kterého providera.
Co se týče IP adresy a podobných věcí, jsem na dost tenkém ledě, ale myslím, že mám pořád stejnou. Dokonce ji mám zapsanou někde v notýsku.
Nevím přesně, co je provider, ale pokud je to firma, která připojení internetu zajistila, tak je to malá místní firma, původně skupina studentů, kteří si před nějakými 10 lety pořídili vlastní cosi (systém, síť...?). Byli a jsou velmi levní, dnes už i spolehliví a dnes pokrývají (to slovo?) polovinu města a řadu okolních vesnic.
Tak jsem se od admina toho odborného fóra dozvěděla, že moje IP adresa je od 22. 4. 2012 vedena jako šiřitel spamů a je na seznamu na stop forum spam.
Problém je vyřešen, něco se podařilo obejít, o svých cibulkách budu moci odborně debatovat. A pak případně i některým pěstitelům i lépe radit.
Prý je nás se stejnou IP adresou mnoho, prý bude případná náprava zdlouhavá a drahá. To vím odjinud, ale firmu, od které mám připojení k internetu, jsem informovala, zatím bez odezvy.
Ale! Jsem velmi zvědavá. A potřebuji si to všechno ověřit. Proto se na této poradně zaregistruji pod jiným nickem, z jiné mailové adresy a vyzkuším něco, co je možná někomu technicky zdatnému jasné, ale mně ne. Věřím, že neporuším žádné Z ze zákazů, protože nový nick už pak používat nebudu, ostatně to své profláknuté bimbam + číslo 2 do nového nicku dám.
Jestli se mi registrace podaří (a jsme tady před šprýmaři málo chráněni), nebo nepodaří (a je to tady dobře ošetřené), dám vědět za nějakou čtvrthodinku.
Admine, máš to tady před spamery špatně ošetřené, pro některé je moje IP adresa darebná a škodlivá, tady prošla.
Neboj, až tady začneš dělat lumpárny, tak ti to admin zarazí. Blokování nastavuje vždycky administrátor pro svůj server.
Tak jsem zkusila a zjistila, že tady dlouhé pařáty stop forum spam nefungují.
Celý včerejší den jsem si zpívala Nohavicovu písnčku Jdou po mně jdou, jdou... a připadala jsem si jako vyvrhel.
Docela upřímně se přiznám, že mám z té špatné ochrany zde velkou radost.
Takové blokování není celointernetové. Každé fórum má svůj seznam blokovaných adres.
Takže to znamená, že není zde na Poraďte.cz špatná ochrana, jen zatím není důvod blokovat tady zrovna tu vaši adresu.
doplněno 07.05.13 22:11:Bimbam: Až dostanete BAN tak (téměř jistě) budete vědět ne jen tušit, protože BAN bez předchozího upozornění se dává jen ve vyjímečných případech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.