Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepristupne volne misto na hard disku

Od: jyry odpovědí: 5 změna:

Takze mam hard disk s kapacitou 400gb, windows mi ukazuje volne misto 20gb, ale kdyz oznacim vsechny veci na tomhle disku a zmerim velikost, je to mene nez 380gb, jen neco kolem 300gb. Tohle neni cely harddisk, jenom jedna partice na ktere mam data, v zasade jenom multimedia. Windows7 mam na mensi partici urcene specialne na to. Windows jednou za cas preinstaluji a to takym zpusobem ze naformatuji tuhle systemovou partici, pricemz s onou 400gb datovou partici nedelam nic. Domnivam se, ze tenhle problem muze byt zpusobeny tym, ze sem pred reinstalaci Windowsu nevyprazdnil kos, a tyhle data ted jaksi uvizli na mem datovem harddisku, pricemz nemam moznost je odstranit jelikoz kos byt po reinstalaci resetovan a je prazdny. Jak muzu tenhle problem vyresit a ziskat sve gigabajty zpet? Diky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Píšeš o HDD a jeho kapacitě 400 GB, poté píšeš o jakési patici.. nechce se mi to louskat...

Pomůže ti informace, že 400 GB disk má ve skutečnosti nějakých 370 GB?

praivo*

"partice" je asi diskový oddíl (angl. partition).

Ještě jsem neviděl 400GB disk... Není to tak, že je 400GB oddíl pro data a 100GB pro Windows?

mowla*
hodnocení

0x

Velikost souboru je - pokud jde o velikost jím zabraného místa na disku, jen ´informativní´... Záleží na i na velikosti sektoru, fragmentaci atd. Také je rozdílné ´počítání´ velikosti (rozdíl mezi "kilo" - 1000 nebo 1024 ;) ). Případně se na disk koukni nějakým diskovým managerem (stačí i Win Správce disků) zda údaje ´sedí´.

Zkus vyčištění disku a defragmentaci...

doplněno 06.09.12 13:04:

BTW - jak (kam a v jaké max. velikosti) jsou nastaveny ´swap´ soubory?

praivo*

1000 - kilo

1024 - kibi

;)

jyry
hodnocení

Tak jo uz sem to vyresil. Byl to ten kos, stacilo nastavit zobrazeni skrytych adresaru a vypnout skryti systemovych adresaru. Objevil se mi tam ten kos a po manualnim vymazani se mi uvolnilo 70gb.

K velikosti a particim. Jo volne sem to prelozil z anglickeho "partition". Kdyz mate treba 600gb hard disk tak si ho muzete rozdelit na mensi casti, treba C: bude mit 50gb, D: 400gb atd. Jedna se o fyzicky ten samy hard disk ale kompjuter naklada s temito particemi jako se samostatnimi celky.

A k odpovedi ze velikosti se mohou lisit a sou spise informativni, tak to je sice hezky a muze to udelat nejaky ten rozdil, ale snad jste si opravdu nemysleli ze to udela 70gb?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]