Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota CPU a využívání jader

Od: wallkysek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chci se zeptat zdali je normální aby teplota jádra (core) byla 78°C. Zdá se mi to opravdu hodně a dále, proč mi počítač ze tří jader používá 2 max do 15% a třetí jede ve stavu od 70-90%. Dále bych se chtěl zeptat zdali je možné ovládat otáčky ventilátoru u NTB. Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Protože tam běží něco, co nepodporuje více jader, tak si to běží na jednom naplno. Ostatní věci se rozdělí mezi zbylá dvě.

hodnocení

0x

Vypni notebook, zvedni ho, přiloš větrací otvor k ústům a foukni :) sám uvidíš, kolik prachu tam bude ;) já to takhle dělám jednou za měsíc a vždycky se tam něco najde. Jinak 78°C není nijak hrozná teplota, ale při zátěži. Pokud je to v klidu, je to dost. A na problém s využitím jader už ti odpověděl dzordz®, nezbývá mi než souhlasit :)

wallkysek*

78°C je hodně pro mé účely. Mám totiž podtaktovanou grafiku o celých 100MHz. Zřejmě je tak uděláno kvůli úspoře energie. Jenže já přicházím o výkon. Jenže když to přetaktuju vzroste i teplota.s

doplněno 06.09.12 13:18:

Este, chtěl jsem rozšíři paměť u grafiky o 512Mb tak že ji přidělím kus RAM paměti, ale v BIOSu sem žádnou takovou možnost nenašel.

praivo*
hodnocení

0x

Místo foukání do větráku je lepší k větracímu otvoru přiložit hubici vysavače.

Otáčky jdou ovládat programem SpeedFan, ale ne každý notebook to umí.

Hlavně aby se netočil větráček tím prouděním vzduchu! Jinak by se mohly odpravit ložiska.

a právě proto spíš doporučuju krátké, ale intenzivní fouknutí. Vysavač opravdu často "přetáčí" větrák. Nebo pokud to jde, nejlépe větráček něčím zaseknout :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]