Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat zdali je normální aby teplota jádra (core) byla 78°C. Zdá se mi to opravdu hodně a dále, proč mi počítač ze tří jader používá 2 max do 15% a třetí jede ve stavu od 70-90%. Dále bych se chtěl zeptat zdali je možné ovládat otáčky ventilátoru u NTB. Děkuju
Vypni notebook, zvedni ho, přiloš větrací otvor k ústům a foukni sám uvidíš, kolik prachu tam bude
já to takhle dělám jednou za měsíc a vždycky se tam něco najde. Jinak 78°C není nijak hrozná teplota, ale při zátěži. Pokud je to v klidu, je to dost. A na problém s využitím jader už ti odpověděl dzordz®, nezbývá mi než souhlasit
78°C je hodně pro mé účely. Mám totiž podtaktovanou grafiku o celých 100MHz. Zřejmě je tak uděláno kvůli úspoře energie. Jenže já přicházím o výkon. Jenže když to přetaktuju vzroste i teplota.s
doplněno 06.09.12 13:18:Este, chtěl jsem rozšíři paměť u grafiky o 512Mb tak že ji přidělím kus RAM paměti, ale v BIOSu sem žádnou takovou možnost nenašel.
Místo foukání do větráku je lepší k větracímu otvoru přiložit hubici vysavače.
Otáčky jdou ovládat programem SpeedFan, ale ne každý notebook to umí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.