OS: Windows 7 Home Premium (originál) Ram: 8 Gb DDR3 CPU: AMD FX-4100, 3,66 Ghz GPU: Nvidia GeForce GT 630, 4Gb ram, nesdílená Když jdu cokoliv hrát tak jsem zjistil přes menu grafiky u GTA IV, že grafika využívá pouze 250mb paměti z celých 4Gb... Vůbec nevím co s tím. Jak zvýšit normální paměti ram vím, ale jak zvýšit paměť u grafické karty opravdu netuším. Poradil by někdo?
Stalker má minimální požadavek na grafiku 128 MB, doporučeno je 256, u GTA IV je to 256 a 512. Tak se nediv, že to bere tak málo.
dexmaster094
Karta má 4Gb a když si chci například navýšit vzdálenost (dohled) přímo v menu hry, tak mě hra pustí zhruba do 275mb. Po nainstalování i dalších ovladačů všeho možného přybyla při startu tato hláška.
Z toho prostředního screenu je jasné, že to nastavení už není doporučeno vzhledem k výkonu grafické karty. To že se zvýší obsazení paměti nic neznamená, nemusí vás to vůbec zajímat, potřeboval byste zvýšit výkon karty. Ona GT 630 je celkem slabá karta. Opravdu z toho kolik hra zabere grafické paměti nelze vyvodit žádné závěry, vezme si kolik potřebuje.
dexmaster094
Takže já sám nemůžu nijak navýšit výkon nebo paměť grafické karty?
brunclik*
Paměť určitě ne, ta je daná. Ono to vypadá divně, když má karta 4 GB paměti a aplikace bere jenom trochu. Ale s tím nic neuděláš, ono nevím proč taková karta má 4GB paměti, dneska stačí bohatě 1-2 GB a to pak vypadá to obsazení přece jen jinak.
Výkon se dá zvýšit přetaktováním, ale s tím osobně zkušenosti nemám. Spíš bych se porozhlédl po nějaké výkonější grafárně, klidně i z bazaru.
dexmaster094
Zjistil jsem taky že na základní desce je integrovaná karta, takže mě napadá že z nějakého důvodu to bere výkon této místo hlavní...
dexmaster094
V BIOSu jsem přehodil preferovanou grafickou kartu z Internal (nejspíše ta na desce) na PCI (na tu hlavní). Ale stejnak je vše při starém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.