Mohl by mi někdo prosím jednoduše vysvětlit co si mám představit pod pojmem xxMbit s , xxMB s apod? Lépe řečeno nevím, co si pod těmi čísly představit v tom slova smyslu jestli je to hodně nebo málo a bohužel se mi nepodařilo nalézt nějaký článek kde by se tímto zabývali. (byť mně samotnému připadá otázka trapná, tak je faktem, že internet jsem začal používat teprve nedávno) Děkuji za pomoc
xxMbit/s je přenosová rychlost. Když mluvíme o rychlosti připojení je standardem tak 1Mbit, spíše se však už setkáme s použitelnější rychlostí 2Mbit. Horní hranice rychlosti pro koncového uživatele je někde kolem 10Mbit. Jsou však ale ještě rychlejší intenetová připojení. xxMB/s je jiné vyjádření rychlosti. 1B = 8b, tedy jedem byte má 8 bitů. Takto se například udává rychlost čtení či zápisu na pevný disk.
qwertz*
Jenom doplním, 1 bit je jedna jednička nebo nula. Tzn. pokud by byla rychlost 1b/s (někdy se 1 b/s značí jako 1 bps) znamená to, že se jedna jednička nebo nula přenese za sekundu. 1b [bit] = 8 B [bajt].
256 kb/s je rychlost při které se dají rozumě prohlížet WWW stránky a sem tam ztahovat nějaké mp3.
nabidka je dost neprehledna, uvedu priklad: UPC Easy (Rychlost stahování až 3072kb/s, rychlost odesílání až 256kb/s). Jeden by si rekl, ty jo... 3MB soubor budu mit doma za 1sec! Ale ne, spravne je, ze pri teto rychlosti se da max stahnout 3*125=375kB/sec a odeslat 32kB/sec.
Podle je dnesni minimum pro pohodli 1MB. 2MB je uz dostatecne na cokoliv pokud clovek nestahuje vice veci najednou. Osobne mam doma 5MB linku, ale jsem si jisty, ze 2MB by me stacila
Snad jsem to nespletl, kdyz tak me poslete na spravnou cestu, kluci
qwertz*
Určitě platí, že čím rychlejší, tím lepší brouzdání. Ale zase tím dražší. Pokud poskytovatel nabízí různé rychlosti, doporučuji začít na nejmenší a kdyžtak si časem přidat.
Jasně rychlejší se skoro rovná lepší, ale třebas wifiny jsou rychlejší než hodně ADSL ale nedosahují kvalit ADSL a dále tu máme nějaký agregace a garantované rychlosti
eniac*
nevěřím že máš doma linku a s rychlostí 40Mb (Mbit), neboli 5MB/s :D nechci být detailista, ale používejte správné indexy jinak se v tom vyznají jen někteří. 1MB/s-1Mega Bait za sekundu 1Mb/s-1Mega bit za sekundu -celkem detailní i když podstatný rozdíl
1 Mbit znamená (1/8) Megabajtů za vteřinu, to znamená že disketa se stáhne tak za 15 s, CD za cca 100 minut a DVD cca za 10 hodin, takže poměrně pomalé, ale záleží na tom, na co se to použije. Na prohlížení webových stránek to stačí, i kdzž některíé mohou nabbíhat i nad 10 s, ale většina do 1-3 s, ale na stahování filmů nebo podobnejch věcí to je dost málo. (1 MB cca za 8-10 s). Na ICQ nebo internetové telefonování či internetovou TV by to mělo stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.