Nejste přihlášen/a.
Tak jsem šáhl do orloje. Při čištění SW PC jsem to asi přehnal a zrušil něco, co jsem zrušit neměl. Na Internetu se mi nezobrazují některé obrázky (například *.pgn). Jinak všechno funguje, jak má. Tady na stránkách poradny bych se bez nich celkem obešel (i když tlačítko pro smailíky hledám po paměti
), ale horší je to například v bankovnictví, kde bez nich nelze ovládat ůčet. Pokoušel jsem se přeinstalovat Explrer 8, ale při instalaci mi to shazuje PC. Budu vděčný za každou užitečnou radu.
.
doplněno 04.09.12 20:23:Zjistil jsem, že *.png, uložrné v PC se zobrazují normálně, takže to bude problém Internetu.
Jakým programem jste čistil počítač? Viděl bych to na Start-programy-Příslušenství-Systémové nástroje-Obnovení systému na datum před čištěním počítače.
Jinak doporučuju kliknout vedle tý hvězdičky v IE8 jak jsou ty oblíbené položky pravým myšítkem a kliknout tam na Panel oblíbené položky. Dostanete více místa k prohlížení.
Nebude řešení někde tady? - support.microsoft.com/... - resp. chovají se takto i jiné browsery?
Při opakovaném pokusu o reinstalaci Exploreru mi to shshazuje počítač. Tak jsem si nainstaloval Mozilu a je to O.K. Stejně se ale pokusím ten Explorer opravit. Docela by mě zajímalo, co jsem s tím provedl. Takže děkuji za rady.
Reinstalace IE většinou k ničemu nevede - jaký čistič jste použil? Většina čističů vytváří zálohy, tak to lze obnovit.
Osoběn si myslím, že je lepší než FF je Opera, ale to je jedno...
No ono to bylo složitější. Měl jsem silné podezření na virus, tak jsem prošel PC napřed "Avastem" a pak "Spybotem". A abych měl jistotu, ještě jsem šáhl ručně do "Documents and Settings", kde jsem to trochu probral. Občas to dělám a zatím nikdy nebyl problém. Tentokrát jsem to ale asi přehnal. Navíc jsem vysypal koš a defragmentoval disk "C". Pak jsem zjistil onen problém. Vzhledem k tomu, že byl problém jen s těmi soubory .png z Internetu, nepovažoval jsem za nutné obnovu systému. Po několika marných pokusech jsem nainstaloval Mozilu a bylo to v pořádku. Dneska mi ale spadl "ACDSee" (což asi nesouvisí) a nepodařilo se mi ho rozchodit. Takže jsem zkusil tu obnovu a ejhle! Nejen že funguje ACDSee, ale vzpamatoval se i ten Explorer. Jediná chyba je, že tam mám spátky i ty potvory. Takže opakuju pomalu postup a hlídám, kdy něco zase přestane fungovat. Zatím dobrý.
Takže zkuste v IE:Nástroje/Možnosti internetu/Programy/Nastavit programy/Přidružit typ souboru nebo protokolu/Jak se Vám načtou přípony,vybrat příponu png a poklepat na příponu png a po otevření nabídky nastavit přidružení dle screanu níže.
doplněno 05.09.12 21:07:Screan:
Pokud máte podezření na infekci, tak počítač zkontrolujte ESET Online Scannerem a uvidíte.
Případně můžete použít Hijackthis. Stáhněte si ho zde: http://sourceforge.net/projects/hjt/files/latest/download, spusťte ho a klikněte na Do a system scan and save logfile. Proběhne kontrola a poté by měl vyskočit Poznámkový blok s logem. Celý obsah toho poznámkovýho bloku vyberte a překopírujte sem, mrknu Vám na to.
Jinak do systémových adresářů se moc nehrabte a když už, tak si udělejte obrza disku, abyste to pak mohl obnovit dů původního stavu.
avast! se docela dost zkazil, přemýšlel bych o přechodu k jinému lepšímu free řešení, třeba Microsoft Security Essentials nebo Avira Free. A Spybot má už taky svou největší slávu za sebou, za konkurencí docela zaostává. Ve finále, většina antivirů, i těch free má antispyware ochranu, takže Spybot a podobné programy pro většinu lidí prakticky potřeba nejsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.