Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý monitor pro windows xp a pc s windows 7

Od: kecmo odpovědí: 7 změna:
Můžete mi prosím poradit, mám starý LG monitor, a koupil jsem si nový počítač, chtěl bych se zeptat když je na instalačním CD monitoru napsané že je pro windows xp a nižší jestli si monitor nějak můžu nainstalovat na windows 7. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Já bych se na nějaké CD ´zvysoka´... ;) Zjisti si, jaké rozlišení/frekvenci monitor umí a totéž nastav ve Win. Nebo - zkusmo - ve Win nastav základní VGA a zkoušej vyšší rozlišení (a obnovovací frekvence) - co monitor zvládne.

doplněno 10.03.13 18:31:

Resp. - co ovladače nebo případný obslužný softík z CD umí tak výjimečného, že je chceš instalovat?

kecmo
hodnocení

Děkuji za odpověď, jen bych se chtěl ještě zeptat, jak zjistím na jakém rozlišení monitor pracuje? A jak to nastavím na w7? Promiň neumím moc s počítačema:D
mowla*

Jaké rozlišení monitor ´umí´ najdeš v manuálu - pokud jej nemáš, musíš zkusmo.

Jak to nastavit ve Win? - ťukneš pravým na Plochu, z menu zvolíš Vlastnosti - Nastavení - a je tam položka Rozlišení obrazovky. Pak, případně, Upřesnit - Monitor, Obnovovací frekvence. *) Rozlišení si nastav ´podle oka´, k němu co nejvyšší frekvenci - Vždycky po nastavení se ti zobrazí ´náhled´, pokud jej nepotvrdíš (obraz bude např. rozhozený), vrátí se po 15 sekundách do předešlého nastavení.

*) Píšu od WinXP - ale u W7 to bude obdobné...

;)

mowla*

To, co jsem napsal, funguje i u "fosílie"... :-D Zkoušel´s to?

luke237
hodnocení

0x
Windows 7 si sam precte data (rozliseni, frekvence) z interni pameti monitoru, jestli ten monitor neni nejaka hrozna fosilie (starsi nez rekneme 5 let). Teprve jestli to takhle samo o sobe nebude fungovat, rozhledl bych se na Internetu po definicnim sooboru monitoru (INF soubor).
kecmo
hodnocení

Ten monitor je stará fosilie, je 10 let starý.
praivo*

10 let není zas tak moc. Normálně ho připoj a nastav nejvyšší rozlišení, jaké ti to dovolí. Kdyby to blblo, rozlišení sniž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]