Nejste přihlášen/a.
čauky, potřepoval bych pomoci s nastavením přístupového bodu(routru) Air Live WL-5450AP.
Můj problé tkví v tom že se mi nedaří dostat do webového rozhraní, když zadám defalutní adresu 192.168.100.252. Napíše to že je stránka nedostupná...
Jinak připojuji k NTB, WIN7.
Nevím jak na to už sem nadtí strávil 3 hodiny, a bez ůspěchu... IP adresu v pc jsem měnil, masku taky... nevím jak dál.. xD
Děkuji za každou smyslupnlou radu..
Taková drobnost a provedl jsi vůbec reset tlačítkem na APčku? Na netu najdeš nebo i v manuálu default IP adresu, ale nyní tam můžeš mít uplně jinou IP adresu a pokud neresetuješ, tak se tam nedostaneš. zkus v PC zadat jak DHCP, tak i odpovídající blízkou IP adresu za síť. Jinak v manuálu by měl být info jak dlouho a jak úspěšně postupovat k resetu routeru. A zkus to přes příkazový řadek ping x.x.x.x.
Dobrý den, našel jsem nějaké podrobnější nastavení tohoto přístroje, tak to třeba pomůže. Jinde je zase uvedeno, že tlačítko "reset"se má podržet 30 vteřin. A v manuálu je prý popis nastavení na 14.
stránce (pokud manuál máte). Zdravím!
Dobrý den, manuál (v PDF) je ke stažení na Uložto. Ovšem, prý jsou v něm podstatné chyby pro konfiguraci. Přečtěte si nejdříve obsah diskuze viz odkaz. Zdravím!
byl. přávě před pár dny nám měnily net- z 2,4Ghz na 5, a tohle APčko zbylo i se směrovkou anténou...
AP sice k pc kabelem připojuji bez antény, ale předpokládám že to nemá vliv na to, že se nemůžu dostat do menu.
Nastavení je právě možný pouze přes LAN kabel (cross,patch) či jinou redukční console. Zkus zapojit jiný port. Existují i programy, který zjistí aktuální neznámou IP adresu zařízení. Jak už psal vypni wifi v notebooku.
doplněno 03.03.13 23:58:Třeba to video pomůže
NIc... xD nemohl do toho APčka nahrát IPS nějaký custom firmware aby běžný člověk nemohl něco přenastavit? ( např static. IP - změna tarifu..)
Furt nic? - tak ještě zkus přehrát FW - airlive.com/...
doplněno 04.03.13 19:57: ..."když se nedostanu do menu"... - saaakra, to jsem si neuvědomil...
hmm .. xD a jak ho mám přehrát když se nedostanu do menu..?
navíc moje MAC adresna na tom apčku začíná 00, a tedy není vhodný firmware...
Dobrý den, zkusím ještě něco, ale možná to bude považováno za hloupost. Mám zkušenost s více OS Linux. Nikdy jsem v nich nemusel nic nastavovat (jako pod Windows) a k internetu bylo připojení automatické. Možná můžete stáhnout Live-CD s Linuxem a zkusit nabootovat. Pokud se připojí, tak potom zjistit to nastavení a zkusit konfiguraci přes web. Po uložení konfigurace se zkusit připojit opět pod Windows. A kdyby to nešlo, tak je možná problém tam. Např. OS Linux SLAX je v češtině a jeden ISO soubor má jen 217 MB. Vypaluje se jako obraz disku, v BIOSu se musí nastavit jako první boot z CD-ROM a může se načíst i jen do RAM a mechaniku uvolnit. Jestli je toto dobrý nápad nevím, ale zkusit by se mohl. Zdravím!
Držel jsi to víc jak 30s?
Zkoušel jsi počkat i víc minut na IP adrese (jak na tom foru psal až po 4 minutách mu naskočil web admin)?
Odmontoval jsi antény a pak zapnul router a vyresetoval jsi ho?
Vyzkoušel jsi zapnou v nastavení DHCP aby ti router přidělil IP adresu?
zadával jsi: cmd ipconfig -all (výchozí brána,...)
Jinak program Angry IP scanner nebo ipscan nebo Nmap
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.