Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení APčka

Od: zajixxx* odpovědí: 23 změna:

čauky, potřepoval bych pomoci s nastavením přístupového bodu(routru) Air Live WL-5450AP.

Můj problé tkví v tom že se mi nedaří dostat do webového rozhraní, když zadám defalutní adresu 192.168.100.252. Napíše to že je stránka nedostupná...

Jinak připojuji k NTB, WIN7.

Nevím jak na to už sem nadtí strávil 3 hodiny, a bez ůspěchu... IP adresu v pc jsem měnil, masku taky... nevím jak dál.. xD

Děkuji za každou smyslupnlou radu..

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkus to vyresetovat a pak to zkus znova.

zajixxx*
hodnocení

zkoušel jsem...

zajixxx*
hodnocení

resetoval jsem ... a ne jednou

mowla*
hodnocení

2x

Musíš se k němu připojit kabelem a vypnout na notesu wifi...

;)

doplněno 03.03.13 18:45:

Pár minut počkej - a zkontroluj si mezitím nastavení TCP/IP, správná defaultní adresa je 192.168.100.252... Případně AP ještě jednou resetni.

zajixxx*
hodnocení

ani vypnutá wifina nepomáhá, ...

praivo*
hodnocení

0x

Zkus 192.168.1.254.

doplněno 03.03.13 17:24:

Pro jistotu podrž >10 sekund stisknuté tlačítko RESET (nachází se na zadní straně v malé dírce).

doplněno 03.03.13 17:27:

Jestli jsi ho držel stisknuté méně než 10 s, provedl se jen restart..

doplněno 03.03.13 17:39:

Jetště zkus 192.168.1.1.

zajixxx*
03.03.13 16:57
hodnocení

Nejede...

zajixxx*
hodnocení

zase nic... ani ...

kangaroo*
hodnocení

0x

Taková drobnost a provedl jsi vůbec reset tlačítkem na APčku? Na netu najdeš nebo i v manuálu default IP adresu, ale nyní tam můžeš mít uplně jinou IP adresu a pokud neresetuješ, tak se tam nedostaneš. zkus v PC zadat jak DHCP, tak i odpovídající blízkou IP adresu za síť. Jinak v manuálu by měl být info jak dlouho a jak úspěšně postupovat k resetu routeru. A zkus to přes příkazový řadek ping x.x.x.x.

zajixxx*
hodnocení

Hostitel není dostupný, ztáta O% paketů...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, našel jsem nějaké podrobnější nastavení tohoto přístroje, tak to třeba pomůže. Jinde je zase uvedeno, že tlačítko "reset"se má podržet 30 vteřin. A v manuálu je prý popis nastavení na 14.

stránce (pokud manuál máte). Zdravím!

pcforum.cz/... wiki.pvfree.net/...

zajixxx*
hodnocení

Manuál nemám, podle netu jsem to zkoušel tolikrát že to APčko asi poletí do koše...

ben®

Dobrý den, manuál (v PDF) je ke stažení na Uložto. Ovšem, prý jsou v něm podstatné chyby pro konfiguraci. Přečtěte si nejdříve obsah diskuze viz odkaz. Zdravím!

lan-shop.cz/...

kangaroo*
hodnocení

0x

Ještě tu je věc jestli AP byl předtím vůbec plně funkční :)

zajixxx*
hodnocení

byl. přávě před pár dny nám měnily net- z 2,4Ghz na 5, a tohle APčko zbylo i se směrovkou anténou...

AP sice k pc kabelem připojuji bez antény, ale předpokládám že to nemá vliv na to, že se nemůžu dostat do menu.

kangaroo*

Nastavení je právě možný pouze přes LAN kabel (cross,patch) či jinou redukční console. Zkus zapojit jiný port. Existují i programy, který zjistí aktuální neznámou IP adresu zařízení. Jak už psal vypni wifi v notebooku.

doplněno 03.03.13 23:58:

Třeba to video pomůže

zajixxx*
hodnocení

nic... můžu poprosit o program který mi vatáhne to IPčko z routru? :.

kangaroo*

Zkus tento postup:

extrahardware.cnews.cz/...

zajixxx*
hodnocení

NIc... xD nemohl do toho APčka nahrát IPS nějaký custom firmware aby běžný člověk nemohl něco přenastavit? ( např static. IP - změna tarifu..)

mowla*

Furt nic? - tak ještě zkus přehrát FW - airlive.com/...

doplněno 04.03.13 19:57:

..."když se nedostanu do menu"... - saaakra, to jsem si neuvědomil... *smich*

zajixxx*
hodnocení

hmm .. xD a jak ho mám přehrát když se nedostanu do menu..? *smich*

doplněno 04.03.13 19:52:

navíc moje MAC adresna na tom apčku začíná 00, a tedy není vhodný firmware...

ben®

Dobrý den, zkusím ještě něco, ale možná to bude považováno za hloupost. Mám zkušenost s více OS Linux. Nikdy jsem v nich nemusel nic nastavovat (jako pod Windows) a k internetu bylo připojení automatické. Možná můžete stáhnout Live-CD s Linuxem a zkusit nabootovat. Pokud se připojí, tak potom zjistit to nastavení a zkusit konfiguraci přes web. Po uložení konfigurace se zkusit připojit opět pod Windows. A kdyby to nešlo, tak je možná problém tam. Např. OS Linux SLAX je v češtině a jeden ISO soubor má jen 217 MB. Vypaluje se jako obraz disku, v BIOSu se musí nastavit jako první boot z CD-ROM a může se načíst i jen do RAM a mechaniku uvolnit. Jestli je toto dobrý nápad nevím, ale zkusit by se mohl. Zdravím!

slax.org/...

kangaroo*

Držel jsi to víc jak 30s?

Zkoušel jsi počkat i víc minut na IP adrese (jak na tom foru psal až po 4 minutách mu naskočil web admin)?

Odmontoval jsi antény a pak zapnul router a vyresetoval jsi ho?

Vyzkoušel jsi zapnou v nastavení DHCP aby ti router přidělil IP adresu?

zadával jsi: cmd ipconfig -all (výchozí brána,...)

Jinak program Angry IP scanner nebo ipscan nebo Nmap

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]