Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Poradili byste mi prosím výhodný internet na doma za co nejmenší cenu? Jaké jsou vaše zkušenosti? Potřebuji internet jen pro běžné použití. Hry nehraji a filmy také moc nestahuji, jen pořady z ČT. Děkuji.
Zdravím, je těžké radit. Jak řekl můj kolega obzvlášť, pokud nevíme ani kde bydlíte. Ale troufnu si nesouhlasit v tom, abyste nevybírala velké společnosti. Ono je to různé. Když vyberete noname prodejce např. přes wifi, tak se Vám může lehce stát, že Vám internet více nepůjde než půjde. Věřte, vím o čem mluvím. Přes kabel máte celkem obstojnou jistotu, že to bude fungovat stabilně. Byť o něco dražší. Např O2 má tarif Start tuším za 400,- a máte tam 2MB což chápu není nějak závratná rychlost ale na vaše použití by to mělo stačit. A ještě jedna věc, můj známí jednou řekl na adresu místního wifi providera:"Na internet lezu hrozně málo, třeba jednou za týden, ale když už tam chci, tak sakra potřebuju aby to fungovalo." A přešel k jednomu z velkých operátorů a byť za více peněz, má klid. A abych jen neházel špínu, wifi je asi nejlevnější řešení a oproti třeba dsl má i podstatně rychlejší upload...
Bylo by fajn, kdyby jste napsala, kde zhruba bydlíte (aspoň obec), takhle se radí těžko.
Jen doporučím, vyhněte se velkým firmám jako T-Mobile, O2, atd. a hlavně UPC. S UPC není žádná řeč, když je nějaký problém nebo chcete od nich odejít.
doplněno 04.09.12 14:36:To není úplně pravda, majsterjoe, protože v některých oblastech si s velkými firmami ani neškrtnete.
Co se týká menších poskytovatelů, lidi na ně taky občas nadávají, že mívají výpadky, ale zase za tu cenu to je výhodnější. A pro nahrávání souborů na internet je wifi výhodnější, *DSL nemá takovou rychlost. Když si vezmu velké poskytovatele, tak jsou docela drazí, akce jsou většinou časově omezené nebo mají dost podmínek a taky s některými není moc řeč. Plné rychlosti se většina lidí stejně nedočká, záleží, jak jste daleko od ústředny, což někde může být problém a místo 16Mb/s můžete mít rychlost třeba jen třetinovou.
Bez tech velkych firem se clovek nemusi dohledat v urcitych oblastech jineho poskytovatele. Nevim proc bych mel byt proti O2, ja jsem snima nekolik let a nikdy zadny vypadek. technicka pomoc funguje nepretrzite.
Mozna nevyhodna je cena, ale po mych zkusenostech s wifi siti, kdy vypadky byly pravidelne, omezeni rychlosti a pod, jsem rad ze ac si musim priplatit, stale je to u me nejlepsi varianta.
Dobrý den. Jaký internet? To opravdu není jednoduché solidně vybrat poskytovatele. Sám má O2 již dlouho. Také jsem se rozhlížel po jiném poskytovateli, nikoho jsem si nevybral. Každý slibuje, ale při hlubším ověřování najdnou to či ono zrovna nejde. Takže inzerente díky. Nakonec jsem začal komunikovat s O2, mám od nich pevnou linku a současně internet. Platil jsem cca 900,- Kč měsíčně. Protože pevnou linku vůbec nepotřebujeme, tak jsem jim napsal, že pevnou odhlašuji a pokud nezlevní internet, tak u nich končím. Asi do hodiny telefon, a to bylo přemlouvání. Výsledek - pevnou máme stále (sice k ničemu, to neva) a internet je rychlejší (16 MB) a to za 400,- měsíčně. Za rok se opět ozvu a zase budu smlouvat. Obdobě jsem třeba letos usmlouval levnější zákonné rušení za auto - stačilo napsat, že u nich končím a hned bylo vše jinak. Takže moje rada: Pokud wifi, tak se snažit ověřit v okolí jeho kvalitu poskytované služby, a nebo zkusit O2 a nebát se důrazně smlouvat. Jenom se držte co nejdál od UPC. Dcera od nich měla TV a dostat se od nich to byl "porod" - tak pozor na ně.
Já osobně bych nedoporučovala wifi, to mám doma a pořád nám to vypadává, bohužel u nás není nic jiného dostupné. Zkus se mrknou na tyhle stránky, třeba tě něco zaujme adsl.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.