Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna umístění Dokumentů do složky Windows

Od: rina* odpovědí: 6 změna:

Zdravím a moc prosím o pomoc.

Chtěla jsem si změnit umístění složky Dokumenty ze složky Uživatel (přesněji C:UsersUživatelDokumenty) do složky C:Windows**sem měly přijít Dokumenty**, protože tuto složku (Dokumenty) nepoužívám a nechtěla jsem, aby mi v Uživateli zbytečně zavazela; ale bohužel se mi povedlo Windows a Dokumenty sloučit (viz raději ukázáno ve screenshotu), a složku Windows teď na disku C vůbec nemám, její obsah je teď totiž v Dokumentech. Prosím o pomoc, jak složku Windows vrátit zpět a oddělit ji od Dokumentů?

Díky moc předem, už jsem zoufalá.

Procesor: Intel(R) Pentium(R) CPU B960 @ 2.20GHz

Paměť RAM: 4.00 GB

Změna umístění Dokumentů do složky Windows

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terop*
hodnocení

2x

Určitě to nevím ale WINDOWS je systémová složka.Co takhle udělat obnovení systému na datum,než jste popisovaný zásah udělala.Vždycky se to dá vrátit zpátky.Při obnovování Vám to nabídne ,,dotčené položky" a už tam byste měla vidět,co se změní.Pokud to tam bude,je dobře.Pokud ne,nevadí obnovu proveďte a pokud by Vám to nepasovalo-obnovu vraťte zpátky.Co já vím,tak změnu ukládání do dokumentů a jejich přemístnění se provádělo v regeditu.Tak to bylo ale ještě ve WIN 95 a WIN 98.Dělal jsem to ale už si nepamatuji jak.Jinak ale pokud nevíte,co děláte, tak do regeditu nesahat.

doplněno 04.09.12 13:33:

Berte to jen jako moji úvahu,jejímž provedením byste nic nepokazila.

doplněno 04.09.12 14:03:

Ještě jsem něco našel ale nezkoušel:

Obnovení původního umístění složky Dokumenty

Chcete-li obnovit původní umístění složky Dokumenty, postupujte takto:

Klepněte na tlačítko Start a přejděte na položku Dokumenty.
Klepněte na položku Dokumenty pravým tlačítkem myši a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.
Klepněte na tlačítko Obnovit výchozí a poté na tlačítko OK.
V rámečku Přesunout dokumenty klepněte na tlačítko Ano, pokud chcete dokumenty přesunout do nového umístění, nebo na tlačítko Ne, chcete-li dokumenty ponechat na původním místě.
rina*
hodnocení

Dobrý den, předem Vám velmi děkuji za pomoc a ochotu. Co se týče obnovení systému, popravdě bojím se ho udělat. Mám přibližně dva týdny nový notebook i s celým novým OS a když si nechám před provedením Obnovení systému zobrazit "dotčené programy a ovladače", ukazuje mi to /viz screenshot/ a já se bojím, abych si s těmi (kor novými) ovladači něco neudělala. (To "LAME" je celkem nedůležitý plugin pro Audacity, takže ten vůbec neřeším, spíš se bojím o ty ovladače). Pokud by to ale byla jediná možnost, tak to nejspíš zkusím. Moc jistá si ohledně toho Obnovení nejsem, ale na druhou stranu pokud to dobře chápu, tak jestliže si nyní vytvořím nový Bod obnovení a poté udělám obnovení z např. toho 28.8.2012, a něco se pokazí, tak mohu opět obnovit dnešní den a zase bude vše v pořádku? Také se chci zeptat, jsem si stoprocetně jistá že jsem od 28.8.2012 instalovala nějaké programy, ale ty se v "dotčených programech" neukazují; znamená to, že se mi po obnovení nevymažou, i když v počítači 28.8. ještě nebyly? Omlouvám se za zmatené otázky, ale opravdu se bojím abych si ten systém nějak víc nerozhrabala. Váš další tip "Obnovení původního umístění složky Dokumenty" mi bohužel nejde provést, tlačítko "Obnovit" mám zašedlé a nejde na něj kliknout.Je ale pravdou, že mi systém po sloučení (nebo spíše po změně umístění) Dokumentů a Windows funguje úplně normálně jako předtím, takže Vás možná otravuju zbytečně a bude nejlepší se s tím smířit. Vše funguje, nic nechybí, jen jakoby se mi Windows přepsal na Dokumenty, jinak je to beze změny.
Změna umístění Dokumentů do složky Windows #2
terop*

Pokud by to ale byla jediná možnost, tak to nejspíš zkusím. Moc jistá si ohledně toho Obnovení nejsem, ale na druhou stranu pokud to dobře chápu, tak jestliže si nyní vytvořím nový Bod obnovení a poté udělám obnovení z např. toho 28.8.2012, a něco se pokazí, tak mohu opět obnovit dnešní den a zase bude vše v pořádku?

ODPOVĚĎ:ANO-a dokonce i když si nyní bod obnovení nevytvoříte,lze změnu obnovení vrátit zpět.Protože system si sám vytvoří bod obnovení,než vytvoří obnovení předchozího bodu obnovení.Co se týče ovladačů,máte pravděpodobně tiskárnu HP a k té by měl být dodán software.Kromě jiného,windows si jej při aktualizaci najde sám.Jak je ve screanu,nefunguje to ve stavu nouze.

Viz screan windows nápovědy.

Změna umístění Dokumentů do složky Windows #3
rina*
hodnocení

PÁNI, TAK SE POVEDLO!

Strašně moc a moc Vám děkuji, měla jsem z toho Obnovení nejdřív strach, ale vše je díky Vám zase v pořádku, složka Windows je zpátky kde byla a totéž platí pro Dokumenty. Opravdu děkuji za pomoc!

hodnocení

0x

Zkusil bych složku Dokumenty přejmenovat zpět na Windows a případně Znovu vytvořit Dokumenty ve složce Users.

rina*
hodnocení

Děkuji, ale bohužel složka Dokumenty nejde přejmenovat, nabídka po kliknutí pr. tlačítkem tuto možnost nenabízí.

JInak už jsem z toho opravdu jelen, teď jsem si všimla, že pokud jdu do složky Uživatel přes Oblíbené (v levém panelu), tak se tam Dokumenty nachází (sice stále sloučené s Windows, ale aspoň tam jsou), ale když jdu do Uživatele přes Počítač - C: - Users - Uživatel, tak složka Dokumenty jako jediná chybí (jinak je vše stejné jako v Oblíbené - Uživatel), a pokud vytvořím novou složku a pojmenuji ji Dokumenty, píše mi to že "cíl už složku s názvem Dokumenty obsahuje", jenže ji nevidím a ani není skrytá.

Že jsem se v tom já kravka hrabala, no nic, ponaučení pro příště.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]