Prosím o radu všechny kteří náááhodou taky nezápasí s bezdrátovým připojením.Mám problém s bezpečnostním klíčem Tady je protokol o hlášené události, nevite někdo jak to napravit? Díky všem za čas a ochotu!MagdiNázev protokolu:SystemZdroj: Microsoft-Windows-Diagnostics-NetworkingDatum: 22.1.2008 6:58:57ID události: 6100Kategorie: (12)Úroveň: InformaceKlíčová slova: (2)Uživatel: LOCAL SERVICEPočítač: PCPopis:Třída pomocníka (L2Sec Helper Class) Událost: Úplné informace o této relaci najdete v informační události nástroje pro diagnostiku bezdrátového připojení.Pomocná třída: Zabezpečení vrstvy 2 Inicializace stavu: ÚspěchVýsledek diagnostiky: Problém nalezenPříčina:V systému Windows se nelze připojit k síti SANDIEGO.Bezpečnostní klíč bezdrátové sítě je nesprávný.Podrobná příčina:Při výměně bezpečnostních klíčů vrstvy 2 pomocí uživatelem zadaného klíče nebyly vygenerovány klíče jednosměrového vysílání před vypršením časového limitu.Možnost opravy:Zobrazte nastavení zabezpečení bezdrátové sítě SANDIEGO.Potom můžete zadat správný bezpečnostní klíč bezdrátové sítě.Informace pro diagnostikované připojení Rozhraní GUID: {e10e2489-1c27-453a-a4ea-0d33441a2f18} Název rozhraní: Ralink RT61 Turbo Wireless LAN Card Typ rozhraní: Nativní WiFi Profil: SANDIEGO Identifikátor SSID: SANDIEGO Délka identifikátoru SSID: 8 Režim připojení: Infrastruktura Zabezpečení povoleno: Ano ID připojení: 7 Nastavení zabezpečení poskytnuta výrobcem hardwaru (IHV): Ne Profil se shoduje s požadavky sítě: Ano Stav předběžného přidružení a přidružení: Úspěch Zabezpečení a ověřování: Typ konfigurovaného zabezpečení: Standard WPA s předsdílenými klíči (WPA-PSK) Typ konfigurovaného šifrování: TKIP Stav připojení zabezpečení: Neúspěch 0x00048005 Počet přijatých paketů zabezpečení: 1 Počet odeslaných paketů zabezpečení: 0 Protokol 802.1x: Ne Výměna klíčů zahájena: AnoKlíče jednosměrového vysílání přijaty: Ne Klíče vícesměrového vysílání přijaty: Ne
A ten protokol ti to vypsalo kdy? Jak jsi chtěla zadat heslo bezdrátové sítě? Taky je docela důležité, jestli používáš výrobcem dodaný software (většinou spolehlivé) nebo ten wireless manažer ve Windows (většinou nespolehlivé).
magdi
Protokol to vypsalo poté, co jsem to zkoušela opravit (změnit bezpečnostní klič). Používam Ralink s ovladačem na visty (pracuje správně.) díky za snahu
acemcintosh*
No, tak to je problém. Možná bych ještě zkusil změnit šifrování na WEP, ale nevím jestli to pomůže... Btw, nedávno jsem řešil obdobný problém, ale dělalo mi to jen ve Windows, v Linuxu v pohodě, nakonec jsem nastavil šifrování na WEP a jelo to i ve Widlích. A pořád jede Přiznám se, že v těchto věcech taky dost tápu, takže mohu vycházet jen ze svých zkušeností. Třeba poradí i někdo jiný, technicky zdatnější
magdi
já už zkoušela skoro všechno, změnila jsem šifrování WEP/TKIP, pak mam i moznost zmeni WAP-PSK na WAP 2 apod, je to na prd ale díky moc, hezky vikend
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.