Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na zpomalení internetu

Od: fatalwir® odpovědí: 3 změna:

Zdravím. I když nadpis zní divně, potřeboval bych nějaký prográmek co omezí rychlost internetu. Internet sdílím s bratrem, jenže když něco stahuju, tak to stahuje až 1Mb/s,ale bratrovi to pak jede pomalu a "štěká" na mě, abych nic nestahoval. Díky

doplněno 03.09.12 14:18:

Tak teď jsem měl dokonce špičku a pár vteřin to stahovalo 3MB/s. (ne Mb)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Předpokládám,že máte router - takže (většina routerů to umožňuje) můžeš ´rozhodit´ uživatele do skupin (např. podle IP) a jednotlivé skupiny různě omezit - nastavit prioroty - funkce Quality of Service...

doplněno 03.09.12 14:53:

V routeru je to snadné - funkci zapneš/vypneš (podobně, jako spustíš/shodíš prográmek), nejde o žádné "hrabání"... ;) Trošku ´delší´ je jen prvotní nastavení - musíš vytvořit skupinu, definovat její členy (např. tou IP) a přiřadit ´omezení´... Ale prográmek bys taky musel nakonfigurovat...

Toto řešení mi přijde čistší (systémové), než omezení provést na straně klienta - proto ho zmiňuju... ;)

doplněno 04.09.12 00:28:

Tak se v kontextu mého návrhu zkus domluvit s bráchou - je fakt, že pokud on router konfiguroval, neměl by ses mu v něm ´hrabat´... ;)

hodnocení

Nechci to trvale. A v routeru se furt hrabat nebudu. A nepotřebuju to do žádného int. prohlížeče, protože stahuju ze Steamu.

doplněno 03.09.12 19:12:

No on má bratr na routeru heslo a já ho sice vím, ale kdybych tam něco pozmněnil tak on by to poznal. Proto chci spíš prográmek. Myslel jsem něco kde by se zvolila maximální rychlost a pak by se to schovalo do traye.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]