Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem si zaregistrovat jednu doménu .cz, abych na ní provozoval své stránky, ale zjistil jsem (jak už to bývá), že doména je registrovaná. Stále je ale volná doména stejného názvu, ale .eu. Můžu tedy buď zvolit jiný název domény .cz, nebo použít doménu .eu. Když název změním, už to nebude "ono", ale zase doména .cz je podle mě atraktivnější, než .eu. Co byste zvolili vy?
Myslím, že by mi vadilo, že by moji lidi chodili omylem na tamtu stránku, protože doménu pustí jedním uchem dovnitř a druhým ven. Raději bych volila jiné jméno bez ohledu na příponu, které se nebude s nikým plést
Doporučuji zůstat u .cz a zvolit jiný rozumný název. Sám jsem řešil svoji doménu, hop.cz bylo obsazeno, vybral jsem náhražku, ale jsem stále .cz ...
Volil bych něco, kde jsou cz i eu volné a kde u víceslovných názvů budou volné varianty pohromadě i s pomlčkou (stejnynazev.cz, stejny-nazev.cz), pokud by to dávalo smysl, tak i prohozený výraz s pomlčkou (stejny-nazev, nazev-stejny) nebo rozdělení názvu do subdmény nebo koncovky (stejny.nazev.cz, naz.eu)
Ale záleží na tom, jak důležité to pro vás je
A tedy souhlasím se Sargo, měl byste zbytečné problémy, kdyby se doména jmenovala stejně jako nějaká jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.