Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doména .cz nebo .eu?

Od: jakojaaa odpovědí: 6 změna:

Chtěl jsem si zaregistrovat jednu doménu .cz, abych na ní provozoval své stránky, ale zjistil jsem (jak už to bývá), že doména je registrovaná. Stále je ale volná doména stejného názvu, ale .eu. Můžu tedy buď zvolit jiný název domény .cz, nebo použít doménu .eu. Když název změním, už to nebude "ono", ale zase doména .cz je podle mě atraktivnější, než .eu. Co byste zvolili vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

4x

Myslím, že by mi vadilo, že by moji lidi chodili omylem na tamtu stránku, protože doménu pustí jedním uchem dovnitř a druhým ven. Raději bych volila jiné jméno bez ohledu na příponu, které se nebude s nikým plést :)

jakojaaa
hodnocení

Na té druhé doméně žádné stránky nejsou (zatím). Je jenom zaregistrovaná. Ale díky za názor.

hop®
hodnocení

2x

Doporučuji zůstat u .cz a zvolit jiný rozumný název. Sám jsem řešil svoji doménu, hop.cz bylo obsazeno, vybral jsem náhražku, ale jsem stále .cz ...

dzordz*
hodnocení

2x

Volil bych něco, kde jsou cz i eu volné a kde u víceslovných názvů budou volné varianty pohromadě i s pomlčkou (stejnynazev.cz, stejny-nazev.cz), pokud by to dávalo smysl, tak i prohozený výraz s pomlčkou (stejny-nazev, nazev-stejny) nebo rozdělení názvu do subdmény nebo koncovky (stejny.nazev.cz, naz.eu)

Ale záleží na tom, jak důležité to pro vás je :)

doplněno 02.09.12 00:08:

A tedy souhlasím se Sargo, měl byste zbytečné problémy, kdyby se doména jmenovala stejně jako nějaká jiná.

jakojaaa
hodnocení

Díky za rady. Vymyslel jsem jiný, dvojslovný název, ten je bohužel taky zaregistrovaný, volná je pouze varianta s pomlčkou. To by asi taky nebylo dobré, mít stejný název jako jiné stránky, jen s pomlčkou. :( S příponou .eu jsou volné všechny varianty. Tak nevím, zkusím ještě zapřemýšlet...

hodnocení

0x

Napište název třeba uděláme pěknou kombinaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]