Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleška 16 GB vs velký soubor

Od: divix* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,chtěl jsem nahrát video z pevného disku které má 12 GB na flešku která má 16 GB a je nová a naformátovaná přes notebok a píše mě to že koncový disk je plný.Mohl byste mi někdo poradit jak to do té flešky nahrát?Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Na jaký filesystem ji máš naformátovánu? - Pokud FAT32, je problém v tom, že tento filesystem nedokáže uložit soubor nad 4GB velikosti...

Tak tak, flash je potřeba zformátovat na NTFS.

dzordz*
hodnocení

2x

Na NTFS neformátovat, formátovat na exFAT.

doplněno 03.03.13 12:55:

flešku*

divix*
hodnocení

Díky exFAT pomohlo *palec*

praivo*

A proč ne NTFS?

dzordz*

Nelze rychle odebrat, musí se vždy odpojovat, jinak se poslední zápisy pokazí. Dále kvůli režii, nechcete tam mít zbytečné zápisy a tak, NTFS zaznamenává poslední přístupy a zapisuje změny (žurnál). V neposlední řadě máte na NTFS majitele, práva a tak, když to připojíte v jiném počítači (mimo doménu), stejně to uživatele nepozná, budete to muset přivlastnit s admin právy, stejně tak při připojení zpátky na původním počítači.

hodnocení

0x

naformatuj na ntfs na fat32 nedas vice nez cca 3,8gb

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]