Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekaný notebook

Od: evca* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

před chvílí jsem zapla svůj notebook (Toshiba, Program Windows) a najednou mi na obrazovku naskočila tabulka Live Security Platinum a našlo mi to 20 infekcí. Nelze nic spustit, žádné programy ani internet. Stáhla jsem si z druhého počítače antivirové programy ale ani jeden nelze spustit.

Děkuji za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

0x

zkuste spustit antivir v nouzovém režimu.

doplněno 01.09.12 14:31:

když to nepomůže zkuste bod obnovy.

doplněno 01.09.12 14:38:

Pokud nepoužíváte v dnešní době antivir,tak se pak nedivte,je to jako souložit bez ochrany s prostitutkou.Chraňte se antivirem free např avast nebo komerčním,nod,eset ,kasperský a pod. používejte ccleaner na čištění pc,Zkuste net nouzák a antivir, na combofix opatrně,dokáže divy a nechtěné.

itan71*
hodnocení

0x

Já to vydím nahrát na novo softík*klik*

honzmalatny*

na to je vždy času dost

k2
hodnocení

0x

Stahnete z netu ComboFix (z jineho pocitace nebo v nouzovem rezimu), spuste a pokracujte dle instrukci na obrazovce.

bena*
hodnocení

0x

Live Security platinum je podvodný falešný antivirový program. Takže si stáhněte a nainstalujte program Emsisoft Animalware a projeďte s ním celý počítač. Instalátor tohoto animalwaru pusťte v Nouzovém režimu (návdo zde: windows.microsoft.com/...).

Ten Emsisoft stáhnete tady: stahuj.centrum.cz/...

Pak si stáhněte a spusťte program Hijackthis. V HJT klikněte na Do a system scan and save logfile. Po skenu se objeví Poznámkový blok a celý obsah mi zkopírujte a vložte sem.

Varování! Combofix určitě nestahujte a nespouštějte sama, ten použijte tehdy, pokud problém nevyřešíme, a to pouze na doporučení zkušeného uživatele (to Vám kdyžtak napíšu, jeslti ho použít nebo ne).

Pro ochranu domácího počítače je zbytečné utrácet za antivir, mohu Vám doporučit Microsoft Security Essentials nebo AVIRA Free. avast! moc nedoporučuju, zkazil se.

evca*
hodnocení

Program Emnisoft se nechce spustit v Nouzovém režimu

bena*

Jak nechce spustit?

Jinak mě ještě napadlo. Máte-li Windows Vista nebo Windows 7 - v Nabídce Start-ovládací panely najdete nástroj Windows Defender. Spusťte úplnou kontrolu počítače. Pokud budou problémy, tak ten Windows defender klidně spusťte v normálním režimu nebo v Nouzovém režimu s prací v síti (bude chtít aktualizovat zřejmě). Do toho nouzáku s prací v síti se dostanete stejně jako do nouzáku, jen v nabídce vyberte místo Stav nouze možnost Stav nouze s prací v stíti.

A pokud nic nezabare, spusťte tedy ten Combofix. Stáhnete ho zde, manuál najdete tamtéž: bleepingcomputer.com/...

Ale jinak bych to viděl nejraději na čistou instalaci v nějakém servisu či zkušeným uživatelem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]