Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám v pdf mnoho dokumentů, které jsou ve vysokém rozlišení. Problém je, že se nedají téměř vůbec číst, protože jsou kostrbaté, dokud se xkrát nepřiblíží a pak text vypadá normálně.
Jsou to všechno obrázky, které se následně převedou do pdf.
Je nějaký způsob jak zařídit, aby to vypadalo na PC normálně a zároveň se neztratilo rozlišení?
děkuji
Tvoříte-li PDFka sám, mohl byste obrázky určené do PDF zmenšit na potřebnou velikost v grafickém editoru a pak teprve je vložit nebo exportovat do PDF.
Také by mohla pomoci změna prohlížeče PDF. Jaký program k prohlížení souborů PDF používáte?
doplněno 31.08.12 15:39:PDF readrů je víc, který konkrétně? I když ono je to vlastně jedno, stejně nemůžete nikoho nutit, aby používal jenom jeden konkrétní. Zkoušl jste se na ta PDFka podívat i v jiném počítači? Zobrazují se všem příjemcům stejně jako Vám?
Já bych to asi rozdělila - tam, kde bych potřebovala vysoké rozlišení, bych posílala kopie obrázků (případně komprimované, aby přílohy nebyly moc velké), do PDF bych vkládala obrázky upravené tak, aby vypadaly dobře jak na monitoru, tak vytištěné.
Ale počkejte si, třeba Vám ještě někdo poradí něco lepšího.
doplněno 31.08.12 15:42:Omlouvám se, přehlédla jsem Adobe.
S tím nemám moc dobré zkušenosti, je dost těžkopádný a žere dost paměti. Radši používám Foxit Reader [Adobe jsem použila jenom při sčítání ]
no já právě potřebuji velikost (tedy vysoké rozlišení zanechat)
používám normálně adobe pdf reader. Tedy potřebuji, aby ten obrázek byl čitelný pro všechny lidi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.