Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze hrát hru určenou pro Win XP na Win7?

Od: ladaadal* odpovědí: 4 změna:

Někde jsem četl, že existuje prográmek, kterým se jakoby falešně překlapnou Windows 7 na staré Windows XP, aby šly hrát staré hry, ale nemůžu to nikde najít, máte o tom někdo nějaké informace? Nebo jinou radu? Chci si zahrát Lord of the ring: Battle for middle earth a sedmičky mi to nechtějí ani nainstalovat. Půjde to vůbec nějak udělat?
Děkuju předem za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Kliknout na exe pravým, vlastnosti, režim kompatibility winxp.

Naprostá většina her půjde, snad by se spočítalo na prstech jedné ruky ty, které fakt nešly nebo byly problémové (Temple of Elemental Evil, nonsteam KotOR1, steam verze prý už ano.. další si nevybavuju).

praivo*

Postarší RCX (Rally Championship Xtreme) nejde ani s režimem kompatibility.

bena*
hodnocení

0x

Máte-li Windows 7 Professional, Enterprise nebo Ultimate, tak 100%ně ano, protože si stačí doinstalovat součást XP Mode, což je takový malý virtuální počítač, ve kterém to lze spustit.

Pokud máte edici Home Premium, Home Basic nebo Starter, budete muset zkusit kompatibilitu, jak psal dzordz, ale tam to 100%ní nebude.

doplněno 30.08.12 18:51:

dzordz: Aha, díky za informaci, to jsem netušil. Hry nehraju, takže je to mimo, ale mám zkušenosti právě s programy, kde to funguje. Takže díky.

dzordz*

XP mode nemá 3D akceleraci, takže hry, které nemají softwarový renderer, se v něm taky nespustí. Starší věci do 2001 ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]