Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení správce

Od: hackerx* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat a zároveň poradit. Mám netbook s OS Linux Ubuntu 12.04 LTS, nějaké základy pro tento OS už mám, ale opravdu jen základy. Včera jsem si hrál s uživatelskými účty. Měl jsem tam svůj uživatelský účet jako "správce" a druhý jako hosta "normální". Bohužel se mi nějak podařilo i ten můj změnit na "normální" tudíž teďkom nemám veškeré práva (nemohu nic nainstalovat ani měnit). Potřeboval bych poradit, jak mohu svůj účet nastavit znova jako správce systému?Ať dělám co dělám nedaří se mi to, jakmile jsem chtěl změnit svůj účet s typu normální zpět na správce chce to po mě heslo. Heslo, které jsem vždy zadával pro tento úkon abych mohl změnit typ účtu nefunguje. Přitom, když se chci přihlásit do systému tak je heslo funkční. Existuje nějaký způsob přiděli mému uživatelskému účtu znova veškeré práva správce? Předem děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

linux
hodnocení

0x
Nemam zkusenosti s Ubuntu, takze to vezmu ciste z Linuxoveho hlediska:
  1. otevri si terminal
  2. muzes se prihlasit jako root ("su root")?
  3. Znas heslo pro oot?
linux
Ad3: Znas heslo pro root?

ubuntu
hodnocení

0x
Zkus se zeptat na ceskem Ubuntu foru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]