Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám doma zapojený na wifi tenda w311r+ a chci se zeptat když se mi nějaký jiný náštěvník připojí na můj internet jak to poznám...?kde je vidět kdo se všechno připojil připadně ho zablokovat?prosím o stručný návod děkuju
Nejlepší je zablokovat "nezvané návštěvníky" rovnou - přes filtrování MAC... V managementu routeru v odd. Wireless Access Control zadáte MAC adresy zařízení, jimž připojení povolíte, žádné jiné zařízení se nepřipojí... Samozřejmostí je ale změna hesla pro přístup k routeru!
doplněno 30.08.12 12:12:Jo - nemám český návod, v anglickém je to kapitola 6.6...
doplněno 30.08.12 15:50:Kdo ten router konfiguroval?
V konfiguraci routeru je možné nastavit seznam zařízení, která se mohou do wifi sítě připojit - tedy, pokud si vytvoříte a zadáte seznam všech svých počítačů a telefonů (atd.), jiné zařízení se přihlásit nemůže. Tento seznam se do routeru zadává viz výše.
Zjistíte to tak, že máte pomalejší internet, pokud bude nezvaný uživatel stahovat. Jinak se to dá zjistit v nastavení té wifiny u připojených zařízení, kde uvidíte MAC adresy přístrojů, které k wifině jsou připojeny.
Několik dobrých rad k solidnímu zabezpečneí wifiny.
1) Používejte zabezpečení WPA2-PSK (personal) s enkrypcí AES. V žádném případě nepoužívejte zabezpečení WEp, které je snadno prolomitelné.
2) Jednou za čas změňte heslo do wifiny
3) Skryjte Vaší wifinu nebo aspoň použijte originální název, ať to neláká hackery. Skrytý wifi nebude viditelná pro ostatní, akorát s některými zařízeními může být problém - do neviditelné wifi se jen tak nepřipojí
4) Mějte zapnutý firewall, pokud wifina ho má
5) Nepoužívejte automatické přidělování IP adresy nebo nastavte filtrování MAC adres přistrojů tak, aby se k vaší wifině mohla připojit vaše přistroje (počítač, mobil, tablet, notebook,..)
6) Změňte si přihlašovací údaje do nastavení wifi, výchozí jméno admin a heslo admin nebo nějaké 12345 je profláklé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.