Nejste přihlášen/a.
Pěkný den!
(1) Ve složce s obrázky se mi zobrazují náhledy, a to jak při běžném prohlížení, tak při ukládání obrázku z internetu. Ráda bych, aby se automaticky zobrazovaly podrobnosti - stejně jako v ostatních složkách. Odstranila jsem soubory Thumbs.db a neúspěšně jsem hledala ve vlastnostech složky. Nic dalšího mne nenapadá.
(2) Při ukládání souborů z internetu se mi nezobrazují disky, složky ani soubory v abecedním pořadí, ale řadí se podle volného místa. Děje se to ve všech prohlížečích a při každém ukládání.
Dost mne to zdržuje, protože kvůli orientaci musím napřed změnit seřazení na abecední a pak teprve mohu vyhledat složku, kam chci soubor uložit.
Nemyslím si, že by to byl problém prohlížečů, spíše jsem někde nevědomky na něco klikla. Opět mne nenapadá, co jsem kde mohla nechtěně změnit.
Nesetkali jste s tímto někdo? Jak bych mohla zmíněné problémy odstranit?
Děkuju za pomoc.
doplněno 30.08.12 12:56:Problém se objevuje na PC s Windows XP Home Premium, (na dalším PC s Windows ME se ani jeden z obou problémů nevyskytuje).
Nenapadne Vás ještě něco? Nechce se mi kvůli "otravujícím prkotinám" přeinstalovávat OS...
Otevřete Tento počítač, klikněte ve složce na volné místo mezi ikonama a vyberte Zobrazit - Podrobnosti, seřaďte si ikony podle abecedy, nahoře v nabídce vyberte Nástroje - Možnosti složky - záložku Zobrazení a nahoře klikněte na Použít pro všechny složky. Budete mít ve všech složkách stejné zobrazení jako tady.
Možnost 2:
Nástroje - Možnosti složky - záložka Zobrazení a nahoře klikněte na Obnovit všechny složky. Nastaví se zobrazení jako bylo po instalaci Windows. Takže by se měli řadit disky, složky ... podle abecedy.
Pak si otevřete složku s obrázky klikněte ve složce na volné místo mezi ikonama a vyberte Zobrazit - Podrobnosti
@pepr , toto samozřejmě znám a mám nastaveno, že se mají ve všech složkách zobrazovat podrobnosti. Složka s obrázky je jediná, která toto nastavení ignoruje.
Řazení podle volného místa se objevuje jenom v případě, že chci něco uložit z internetu do PC.
Jinak se vše zobrazuje podle mých nastavení.
Zkuste použít CCleaner, vyčistit s ním počítač. U položky Windows Explorer zaškrtejte vše krom Network passwords, u Systém zaškrtejte vše a u Pokročilé zaškrtejte Old prefetch data, Tray Notifications Cache a Velikost okna/Location cache. Pak opakujte radu od pepr.
doplněno 30.08.12 17:59:Nebo zkuste něco radikálnějšího, zálohujte si ve složce Obrázky desktop.ini a zkuste ho smazat, jeslti to pomůže. tento soubor je skrytý, je nutné v Start-ovládací panely-Možnosti složky povolitzobrazení skrytých systémových souborů. Jinak mne nic nenapadá.
Odešel mi notebook, na němž jsem se snažila vyřešit výše uvedené problémy, proto se vracím až dnes.
Částečně jsem zprovoznila starší notebook (použila jsem hodně očesanou verzi Windows, do níž už dva dny doplňuji potřebné programy a ještě mi to nějaký čas zabere).
Děkuju za odpovědi i za snahu pomoci.
__ Myslíte, že má smysl se pokoušet o opravu (na NB po probliknou 3 diody a NB se vypne)? Část dat mám zálohovánu, část mám jenom v NB. Odhaduji, že by mohlo jít o zdroj, ale netuším, kolik by asi mohla stát oprava.
doplněno 10.09.12 03:07:Oprava: ... na NB po zapnutí postupně probliknou 3 diody a NB se vypne ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.