Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak se dají vymazat z textu ve Wordu odkazy na web. Standardní cestou se mně to nedaří, odkazy se stále vysvicují. Potřebuji je ze stránek s textem odstranit. Díky.
Mám dva návody:
(1) Myší zvýrazněte hypertextový odkaz a klikněte na něj pravým tlačítkem myši. Z kontextové nabídky vyberte "upravit hypertextový odkaz" a v následném dialogu vymažte odkaz a odškrtněte okénko "propojit s ..."
(2) Použijete-li místo Wordu sWriter (Open Office nebo Libre Office), můžete si v nastavení upravit pravidla pro vkládání všech hypertextových odkazů (můžete pro všechny odkazy nastavit, aby se vkládaly pouze jako text).
doplněno 29.08.12 00:08:Máte-li v textu odkazů více a nechcete-li měnit Office, můžete upravit formát odkazu ve stylech a uložit styl odkazu do šablony Normal.dot.
Já mám trochu jiný návod. Když vložíte odkaz, zvýrazní se. Klepněte kurzorem za něj, jakoby jste tam chtěl/a něco napsat, a mezeru smažte. Až se dostanete k písmu, resp. tam, kde je odkaz, a jakoby jste chtěl/a smazat poslední písmenko z toho odkazu, tak klepněte a odkaz už nebude zvýrazněný, bude to jen písmo. To je možná krapet jednodušší než to s hypertextovým odkazem.
Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.