Nejste přihlášen/a.
Dobrý den!
Po příchodu z letní dovolený jsem zjistil jednu nemilou věc, spomlalil mi internet. Byl jsem na UPC naštvaný a tak jsem hned volal aby neprodleně problém řešili. Nebudu přeci plaťit 120MB net co jede na polovinu!? Technik u mě strávil cca 2 hodiny a nedobral se příčiny. Celý zoufalý nakonec jen ledabile prohodil, že je bezmocný a jěště pro stríčka příhodu vypne antivir ... Jako mávnutím čarovného proutku to začalo běhat zas kolem 100MB. Pro ověření jsem ho poprosil aby po opětovním aktivování antiviru znovu změřil rychlost čímž by se potvrdilo, že je příčina opravdu zde. Avast (u mne free verze) je u hodně lidí co takhle slýchám opravdu vysoce kladně hodnocen. Tohle mě teda překvapilo. Předtím jsem měl "essential" a myslím, že jsem se s něčím podobným nepotýkal. Chtěl bych tedy vědět názor na tohle. Mám změnit nějaký nastavení v avast? A když tak jak? Anebo zkusit jiný antivir? Co si o tom myslíte? Děkuji!
Dobrý den. Je pravda, že Avast, chválí spousta uživatelů. Mně též nevyhovoval a pc mi zpomaloval. Vyměnila jsem ho za antivir
Microsoft Security Essentials, který zde byl též několikrát doporučován a jsem naprosto spokojená. Ani o něm nevím, nijak neobtěžuje. Takže za sebe mohu doporučit ten.
Musím souhlasit s paní kapkou, avast! se v poslední době velice zkazil a myslím si, že pro většinu uživatelů počítače je Microsoft Security Essentials výborná volba, protože je nenáročný, kvalitní, zdarma a čeština je samozřejmost.
Po dokončení instalace koukněte do nastavení a nastavte mu, aby při kontrole minimálně zatěžoval počítač. Pokud to tak nastavíte, tak si klidně naplánujte každodenní rychlou kontrolu, protože ten antivir ani neucítíte.
Microsoft Security Essentials taky neotravuje žádnými hláškami a reklamami.
Pokud by jste chtěla jiný antivir, než MSE, mohu doporučit AVIRU, poslední dobou se mi zdá výborná, má jedinou vadu - neumí česky.
doplněno 27.08.12 09:20:aman: No s neaktivním antivirem brouzdat po internetu, to je cílená sebevražda. Nicméně, kdo má udělaný obraz systémového disku, může kdykoliv systém obnovit. Takže radit uživatelům, ať nepoužívají antivir na počítači s Windows není dobré. Ještě napište, aby lidi vypli firewall a bude to eňo-ňuno. A jestli machrujete, že jste programátor a správce sítě, to tady asi nikoho nezajímá. Mimochodem, nechtěl bych aby takový člověk byl náš správce sítě.
ClamAV znám z Linuxu, je dobrý, ikdyž podle mě pro Linux instalovat antivir je zbytečnost. Pro Linux jsou akorát zastaralé a nefunkční viry. Takže, kdo aktualizuje, nemusí se bát. Pro hackery Linux není moc lukrativní, na desktopech ho používá málo lidí.
Kladné hodnocení Avastu je už dávno minulostí... zive.cz/...
Za sebe mohu též doporučit Microsoft Security Essentials... používám ho už několik let (od bety verze Win7) a naprostá spokojenost.
používám clamav, ale antiviry jsem vždy používal jenom tak, že občas pustím scan adresáře windows, jinými slovy, mám antivir neustále vypnutý. Všechny zapnuté antiviry aktivní v paměti spomalují pc. Hláška windows, že musíte mít zapnutý antivir je k smíchu. Je pravda, že jsem správce sítě a programátor . Co se týče virů a antivirů je Linux a Mac bez debat lepší, toto se tam řešit nemusí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.