Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji naléhlavě pomoct, mám win 7 (64bit), někdo mi poslal soubor, myslím že LVC, a otevřel jsem to přes Windows prohlížeč fotografií změnili se mi VŠECHNY ikony na spuštění v tomto programu (i exe soubory). Co s tím? Jak to mám optimalizovat?...
Otevři si Tento počítač (Průzkumníka) a v menu Nástroje - Možnosti složky - Typy souborů, tam jsou uvedeny jednotlivé přípony (souborů) a programy k jejich otevírání. Můžeš je ručně editovat a každému typu souboru přiřadit správný soft. Byla by to aleděsná ´drbačka´...
Druhou - a lepší, možností je použít bod obnovy a vrátit systém do stavu před pohromou... To je jednodušší...
A - propříště - jako prevenci i jiných pohrom, nebuď při běžné práci přihlášený na účtu s administrátorskými právy...
No paráda...
mowla, co to píšete? Nebuď při běžné práci přihlášený na účty s administrátorskými právy. Co to je, jak to je, dělám to i já? Co mám udělat, jak to mám udělat a proč?
Pro běžnou práci je lepší mít v počítači další ´účet´, s právy User. Tato práva stačí na cokoli - kromě instalací SW (programy, ovladače...) a celkových změn nastavení. Primární důvod je ten, že i kdybyste měla ten nejlepší antivir (antispy/malware), stejně tyto programy většinou zareagují až na hrozbu známou, nikoli principiálně novou - takže jste-li přihlášena z vysokými právy, má tato práva (případně) i SW, na který při browsdání narazíte - a ´havěť´ se před instalací nedotazuje, zda ji chcete a nechce potvrdit souhlas s EULA... Tohle ´zvěrstvo´ páchá MS ve snaze o zjednodušení instalace pro ´obyčejné lidi´. To je "proč" - doufám, že jsem to napsal pochopitelně...
A jak a co? - v UserManageru (Správa počítače - Uživatelé a skupiny) si založíte nový uživatelský účet libovolného jména a přiřadíte mu práva User, následně se hlásite na něj (na admin jen kvůli od/instalacím).
doplněno 27.08.12 17:08: Čím méně práce má AjŤák, tím je uživatel spokojenější...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.