Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit automatické přehrávání

Od: dedousek® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Jak nastavit automatické přehrání DVD,ROM,atd. po vložení do vypalovačky? Mám Wind.XP a než jsem vyměnil zákl.desku tak to šlo.Nyní musím otevřít slžku tento počítač tam kliknout na slžku jednotka DVD a teprve se DVD otevře.Předem děkuji za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tento počítač, pravým tlač. na ikonu DVD mechaniky, otevřít Vlastnosti, záložku Přehrát automaticky, nahoře v rámečku vybrat pro co chcete funkci Aut. přehrávání zapnout (např. Film na disku DVD) pod tím označit Vyberte akci kterou chcete provést a v rámečku vyberte program, kterým se to má přehrát. A dole dáte OK (okno se zavře) případně Použít (okno zůstane otevřené) a pak můžete nastavit Aut. přehrávání pro další typy obsahu např. hudební soubory, obrázky atd.

...

Kdyby to nefungovalo, tak další možnost je úprava Registrů. Ovšem tady velmi opatrně! Nevím jaké s tím máte zkušenosti. Klikat na položky v registru můžete, ale neměnit hodnoty u něčeho jiného, než teď napíšu!

Z nabídky Start vyberte položku Spustit. Vepište text regedit a klikněte na tlačítko OK. Otevře se vám Editor registru. Najděte a kliknutím (1x) označte klíč HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesCDRom a zkontrolujte, zda je hodnota AutoRun v pravé části okna ve sloupci data nastavena na 1. Pokud ne, klikněte na ni pravým tlačítkem myši, vyberte možnost Změnit, v poli Údaj hodnoty změňte 0 na 1 a klikněte na tlačítko OK.

Dále najděte klíč HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPolicies Explorer a v pravo

zkontrolujte položku NoDriveTypeAutoRun _ hexadecimální hodnota tohoto klíče musí být pro správné fungování automatického spouštění nastavena na 91. V pravo má být 0x00000091(145). Pokud není klikněte na položku pravým tlač. myši, vyberte změnit, vyberte číselná soustava šestnáctková a zadejte 91. Potvrďte OK. Zavřete Editor registru.

hodnocení

Tak jsem provedl úpravu přesně podle Vašeho návodu.Vše souhlasilo až na klíč HKEY CURRENT kde bylo 0x000000ff.Změnil jsem to podle návodu na 0x00000091 a nepomohlo to.Když jsem se vrátil zpět na HKEY CURRENT tak tam bylo zase 0x000000ff tak nevím.

dzordz*

Restartoval jste to potom?

hodnocení

Jo jo po restartu už se objeví složka Audio TS a VideoTS ale automaticky se to nepřehraje

Tak potom ješte zkontrolujte jestli nemáte zakázáno automatické spouštění.

Ovšem nevím, jakou máte verzi OS. Toto bude nejspíš součástí jen Win XP profesional. Verze Home to asi nemá. Ale nevím to jistě, tak to zkuste i když máte Win XP Home

Klikněte na Start,vpravo dole Spustit. Do otevřeného okna zadejte text gpedit.msc a klikněte na OK. Zobrazí se okno Zásady skupiny. V nabídce vlevo rozbalte složky Konfigurace počítače. dále Šablony pro správu a klikněte na složku Systém. V pravé části okna vyhledejte možnost Vypnout automatické přehrávání. Zkontrolujte jestli je nastaveno na Není nakonfigurováno. Případně Zakázáno. Jestli je tam Povoleno, tak dvakrát klikněte na název položky a na záložce nastavení vyberte možnost Není nakonfigurováno. Pak OK.

hodnocení

Háže mě to tuto hlášku

Jak nastavit automatické přehrávání

Jaké máte Windows? Pro nebo Home?

Pokud to nevíte z hlavy je to: pravým tlač. myši na Tento počítač, dole vlastnosti. Záložka obecné nahoře Systém: Microsoft Windows XP ... Home/Profesional

doplněno 26.08.12 22:34:

Tak proto, systém nemůže najít gpedit.msc. Zásady skupiny totiž ve verzi Home nejsou. Takže tímhle to nespravíme.

Pak už mě napadá je automatická oprava od Microsoftu. go.microsoft.com/...

Uložte soubor, spusťte a postupujte podle pokynů.

stribrnak*
hodnocení

0x

start,ovládací panely,popř.výchozí programy a tam to nastavíš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]