Nejste přihlášen/a.
Uvažuji nad koupí malé solventní tiskárny na potisk folií. Pracovní šíře ani nehraje tolik roli. spíš aby to umělo vytisknout detaily. Poraďte prosím nějakou cenově dostupnou solventku. dík
solventní tiskárana je normální oficiální nazev, stejně jako inkoustová, laserová, jehličková, tak nač to rozebírat?
například.
v malém provedení to asi bude problém...
Abych se přiznal, tak já to vdím zde také poprvé, ale právě proto je dobré si alespoň malinko zjistit o co jde, když už chci reagovat :D
samozřejmě vím, co znamená slovo solventní (jedná se o tisk na folie a bannery). Chápu, že solventní tiskárny se dělají ve větším formátu, protože solventní tisk se vyplatí od určitého rozměru.
Ovšem dotaz je mířený PRÁVĚ NA TU MALOU SOLVETNÍ TISKÁRNU. Vím o spoustě velkoplošných solventních tiskárnách (včetně mimaki - mutoh, a podobně).
Solventní tiskárnou peníze moc dobře nevytisknete (na to se používá absolutně jiná technologie).
Taky hledám malou solventní tiskárnu, ale vzhledem k pouze "průmyslovému" využití se asi nebude dat sehnat. A krám široký 2 metry se mi nikam nevejde, stačí že mi tu zavazí 120 cm řezací plotr... Jako náhražka jde použít klasická inkoustovka, na některé typy folií by měly taky tisknout. Stejně jako laserovky - akorát tam to není úplně ideální, vždycky se nějaká barva špatně zapeče a trochu se loupe - vlastní zkušenost.
u inkoustového tisku se musí folie přelakovat, jinak je háklivá na vlhkost a osahání. Jaký formát chcete tisknout? Co technologie ZINC? Ale ta se zatim dělá hodně maloformátová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.